Monday, July 20, 2009

Elena Ceausescu avea retete cu vrajitorii

PASIUNE. Elena Ceausescu era avida de practici oculte si vrajitorii
CURAJ. Stranepotul lui Dracula, strunindu-si cu greu calul in Balta Vrajitoarelor

Una dintre legendele mai putin cunoscute legate de Tepes-Dracula e povestea padurii Blodu-Creteasca, ramasita a vestitului Codru al Vlasiei.

Inainte de 89, Ceausescu organiza aici vanatori prezidentiale de fazani si caprioare. In inima padurii se afla o balta cu un diametru de aproximativ 25 de metri, denumita de localnici Balta Vrajitoarelor. Dupa cutremurul din '77 zeci de bascule cu moloz au fost descarcate aici, urmarindu-se asanarea ei. Totul era insa inghitit inexplicabil de apa tulbure, astfel ca operatiunea n-a reusit. De ce se intamplau toate astea? Se spune ca motivul e acela ca in acest loc a fost omorat Vlad Dracul. Capul domnitorului a fost trimis la Stanbul, ca dovada, iar corpul inmormantat in padurea Snagov.

Zona are o incarcatura malefica si, in mai toate timpurile, a fost bantuita de vrajitoare. Pe vremea cand avorturile erau interzise, femeile insarcinate care vroiau sa renunte la copii, petreceau cateva zile prin aceasta padure, apoi avortau spontan. Imediat se organizau echipe mixte de padurari si militieni care le puneau pe fuga. Extrem de interesant si relativ putin cunoscut: nici Elena Ceausescu nu era straina de practicile oculte din Padurea Boldu-Creteasca. In subteranele fostului CC au fost descoperite mai multe dosare in care sotia dictatorului isi tinea materialele si retetele vrajitoresti care circulau in zona respectiva. Poate de aici i s-a tras "tovarasei" si gustul binecunoscut pentru consultarea unor ghicitori celebre, mai apoi, in diverse probleme.

In Balta Vrajitoarelor nu traieste nici macar o broasca. Animalele gospodarilor din zona refuza sa intre si astazi in apa tulbure. Aici au fost semnalate deseori fenomene de poltergeist (aparitii sau miscari bruste de obiecte). Dintre acestea, cel mai semnificativ s-a petrecut in 1996 cand, in toiul verii, pe 1 iulie, a inceput sa ninga abundent pe o suprafata de 20 de metri patrati. Stefan Brandes-Latea, care se revendica urmasul lui Tepes, isi aminteste, intr-un dialog cu reporterii nostri, ca aceasta ninsoare parea o cutie alba. Ninsoarea a durat cateva minute, iar toti cei prezenti au ramas blocati. Cineva din echipa de cascadori a reusit sa filmeze vreo 20 de secunde evenimentul.
Stefan spune ca pe langa ceea ce se intampla aici, serialul Twin Peaks este o telenovela. Cateodata, din mijlocul padurii se aud urlete sinistre, voci venite din neant sau cantece.

0 comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites