Wednesday, February 8, 2012

PUTINA MANIPULARE-FB'S ORASUL MINIER

primit pe mail






Un joc online te pacaleste sa sustii proiectul Rosia Montana

Manipulare marca Rosia Montana Gold Corporation

Cum te pacaleste un joc online sa sustii proiectul Rosia Montana pe Facebook fara sa-ti dai seama!

12 Ianuarie 2012 - Romaniacurata.ro

In reteaua sociala Facebook circula de ceva vreme un joc online, in limba romana, foarte asemanator cu popularul FarmVille, in care ti se cere insa sa dezvolti, in loc de o ferma agricola, un orasel minier.

Jocul se numeste “Orasul minier”, iar daca dai peste el din intamplare in timp ce iti petreci vremea pe Facebook si vrei sa-l joci, trebuie mai intai sa parcurgi o serie de pasi.


Dupa ce dai click pe titlul jocului, ti se cere mai intai sa apesi pe un buton de “Log In” care te duce la pagina principala a aplicatiei, asa cum arata in fotografia de mai jos.

Aici te intampina un mesaj care iti descrie despre ce este vorba in joc: “Creeaza-ti propriul oras minier! Ajuta-i pe oamenii din comunitatea ta sa fie fericiti, ofera-le locuri de munca si fii managerul celui mai dezvoltat oras din clasament!” si ti se cere sa apesi butonul “Like” ca sa ti se permita sa joci si tu.

Ceea ce nu ti se spuna insa este ca atunci cand apesi butonul de “Like” nu devii un fan al jocului in sine, ci un sustinator al Proiectului Rosia Montana al companiei Rosia Montana Gold Corporation (RMGC).

Problema este ca acest lucru nu ti se spune inainte, ci il afli abia dupa ce ai apasat butonul de “Like” si esti dus automat pe pagina de Facebook a proiectului, abia aici devenind vizibile insemnele RMGC, dupa cum puteti vedea in fotografia alaturata.

Si iata cum, prin aceasta smecherie pe reteaua sociala, Proiectul Rosia Montana al companiei Rosia Montana Gold Corporation (RMGC) pare a avea o cifra destul de mare de sustinatori, in jur de 200.000.

De fapt, LIKE-urile sunt ori ale copiilor care au dorit sa se joace “Orasul minier”, ori ale adultilor pacaliti, dornici de joc, care habar nu au ca LIKE-ul lor se contabilizeaza... la RMGC!







cybershamans (karmapolice) / CC BY-NC-ND 3.0Share/Bookmark

0 comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites