Monday, February 6, 2012

Atlantida a “dispărut” şi de pe Google

de Mihai SCHIAU Postat la: 06.02.2012 15:30

După trei ani, Google Earth a eliminat din hărţile sale o formaţiune ciudată care apărea în Oceanul Atlantic şi care a dat naştere unor zvonuri legate de Atlantida

După trei ani, Google Earth a eliminat din hărţile sale o formaţiune ciudată care apărea în Oceanul Atlantic şi care a dat naştere unor zvonuri legate de Atlantida, scrie Daily Mail.

În 2009, un utilizator de internet a remarcat pe Google Earth nişte urme sub forma unui grilaj, pe fundul Oceanului Atlantic. Acesta a fost convins că a „descoperit” Atlantida, iar zvonul s-a propagat rapid pe internet.

"Liniile misterioase" care ar reprezenta Atlantida

Deşi reprezentanţii Google au anunţat imediat că nu este vorba despre nicio descoperire, ci despre o greşeală de reprezentare, liniile „misterioase” au fost eliminate abia săptămâna aceasta, după trei ani.

Eliminarea „Atlantidei” marchează lansarea unei versiuni îmbunătăţie a Google Earth, despre care reprezentanţii companiei spun că va oferi o „cea mai bună reprezentare” a reliefului subteran al Pământului.

„Studenţii de la Universitatea San Diego din California au petrecut ultimii trei ani identificând şi corectând erorile din program, dar şi adăugând alte date”, a declarat geofizicianul David Sandwell, de la Institutul de Oceanografie cu care Google a colaborat pentru lansarea noii versiuni a Google Earth.

Sandwell spune că, datorită îmbunătăţirilor, Google Earth va putea fi folosit cu încredere de cercetătorii care plănuiesc călătorii în locuri neexplorate până acum.

Legenda Atlantidei - un oraş fabulos, plin de vestigii şi bogăţie, care ar fi fost „înghiţit” de ape – a fascinat lumea dintotdeauna, scrie Daily Mail. Rămâne, însă, un mister locul unde s-ar afla acest oraş. Se spune că ar putea fi în Oceanul Atlantic, Marea Mediterană sau chiar în Marea Neagră.

sursa gandul.info

cybershamans (karmapolice) / CC BY-NC-ND 3.0
Share/Bookmark

0 comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites