Thursday, November 19, 2009

Tratamente naturiste pentru copilul tău



 Când cel mic plânge, simţi că ţi se frânge inima şi ai face orice ca durerea lui să treacă mai repede. Înainte să alergi la dulăpiorul cu medicamente, gândeşte-te însă şi la alte variante. Tratamentele pe bază de plante sunt soluţia ideală şi mereu la îndemână dacă vrei să îţi păzeşti copilul de efectele secundare pe termen lung ale pastilelor. Libertatea îţi prezintă câteva remedii naturiste ce pot fi administrate cu încredere tuturor copiilor care au mai mult de doi anişori.

 Lămâie pentru viroze respiratorii

Prepară-i micuţului tău un amestec din puţină glicerină vegetală, mentă şi lămâie. După fiecare masă, îi dai medicamentul astfel obţinut, pentru ca imunitatea lui să se întărească în lupta cu răceala.


 Anason pentru tuse şi gât iritat

Un ceai concentrat de anason sau lămâie este un remediu potrivit. Lasă- l să fiarbă până când apa scade la jumătate şi apoi strecoară bine amestecul. Adaugă miere din belşug, sirop de arţar şi glicerină vegetală. Medicamentul se ţine la frigider şi se administrează de două ori pe zi.

 Eucalipt pentru febră

Băile fierbinţi în care se adaugă câteva picături de ulei esenţial de eucalipt sunt cea mai rapidă soluţie pentru ca febra să scadă. Când îţi îmbăiezi copilul, ai grijă să îi fereşti zona ochilor şi să nu înghită din apă din cadă.

 Miere pentru dureri de dinţi

Mierea de albine are proprietăţi dezinfectante şi se poate folosi pentru masarea gingiilor inflamate. Tot pentru durerile de dinţi, amestecă ceai de muşeţel cu un ou bătut şi tamponează uşor gingiile. În acelaşi scop, adaugă câteva picături de ulei esenţial de muşeţel şi migdale într-un pahar cu apă şi masează uşor obrajii şi maxilarul micuţului

Levănţică pentru zgârieturi şi julituri

Rănile superficiale dispar mai repede dacă sunt tratate cu ulei esenţial de levănţică, diluat în apă.

 Muşeţel pentru deshidratare

Ceaiul de muşeţel este cea mai bună soluţie pentru a echilibra nivelul de hidratare al copilului tău. Sunt recomandate atât infuziile, cât şi compresele calde, aplicate înainte de culcare.

 Ghimbir pentru lipsa de energie

Ghimbirul şi salvia sunt eficiente atunci când vezi că puiul tău dă semne de slăbiciune şi astenie. Aceste două plante întăresc organismul şi îndepărtează simptomele răcelilor.

Echinaceea pentru transpiraţie excesivă

Extractul de echinaceea este eficient împotriva febrei şi combate transpiraţia excesivă. Un efect asemănător îl are ceaiul de lămâie sau chiar citricele consumate la fiecare masă, când copilul este răcit.

 Mentă pentru dureri de stomac

Infuziile de mentă calmează durerile stomacale şi indigestiile, acţionând precum un pansament gastric.

sursa libertatea

0 comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites