Wednesday, November 18, 2009

In Germania, un copil de un an a murit după vaccinul antigripal


O fetiţă dintr-o ţară europeană este vaccinată împotriva virusului A(H1N1). La noi, campania începe de pe 26 noiembrie, dar copiii cu vârste între 6 luni şi 6 ani nu vor fi imunizaţiUn copilaş de un an din Germania a fost răpus, ieri, de efectele secundare ale vaccinului împotriva gripei porcine, produs de GlaxoSmithKlein. Băiatul suferea din naştere de o afecţiune a inimii şi era programat, în perioada următoare, pentru o operaţie la plămâni şi pe cord. La aproximativ 30 de ore după vaccinare, bebeluşul a dat semne ale unei insuficienţe respiratorii, a făcut febră şi era foarte neliniştit. Potrivit Bild, nu a mai trecut mult până ce micuţul a făcut infarct şi s-a stins, în ciuda eforturilor disperate ale medicilor de a-l salva.

Se putea întâmpla şi în România! Adrian Streinu-Cercel voia să aducă vaccinul şi pentru copiii noştri

Prof. dr. Adrian Streinu Cercel“Putea fi puiul meu”, se gândeşte acum fiecare mamă din România al cărei copil urma să primească, luna aceasta, acelaşi vaccin care a provocat moartea bebeluşului din Germania. Abia după ce a fost tras de mânecă de presă, Guvernul român şi-a dat seama că pune în pericol viaţa micuţilor.

Deşi mai multe ţări europene anunţaseră deja că interzic imunizarea minorilor cu Panderix, Guvernul român făcea public, cu surle şi trâmbiţe, că va cumpăra 500.000 de doze pentru copiii între şase luni şi şase ani, ignorând toate studiile privind efectele adverse ale acestui vaccin. A fost nevoie ca presa să prezinte aceste riscuri, pentru ca autorităţile să-şi vină în fire şi să dea semne de responsabilitate.

Chiar şi după ce s-a renunţat la achiziţia dozelor, secretarul de stat prof. dr. Adrian Streinu-Cercel nu a ezitat să tragă de urechi mass-media: “Copiii nu vor fi vaccinaţi din cauza presei”. Poate, tot datorită presei, copiii noştri sunt acum feriţi de efectele secundare ale unui vaccin care, până acum, a provocat cel puţin un deces.

În urmă cu o săptămână, Libertatea a scris despre decizia autorităţilor române de a aduce în oeară, vaccinul controversat, pentru imunizarea copiilor.

Injecţia conţine un extract de rechin

 Vaccinurile contra gripei porcine, produse de companiile străine, conţin un extract din ficat de rechin, denumit scualen. Potrivit Institutului "Paul Erich" din Germania, acesta amplifică efectul substanţei care ucide virusul gripal. Mai mult, scualenul poate detecta şi mutaţii ale agenţilor patogeni.

Substanţa a fost interzisă însă în SUA, unde specialiştii au luat această decizie după ce militarii vaccinaţi contra antraxului au prezentat o serie de reacţii şi unii au dezvoltat aşa-zisul sindrom al Războiului din Golf. În România, conform fostului ministru al sănătăţii, Ion Bazac, vaccinul contra A(H1N1), al Institutului "Cantacuzino" nu conţine adjuvanţi.

0 comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites