Thursday, October 8, 2009

din EVANGHELIA LUI TOMA-APOCRIFA















"Cind va veti cunoaste, atunci veti fi si voi cunoscuti si veti intelege ca sinteti copiii Tatalui viu.Dar daca nu va cunoasteti pe voi insiva, atunci veti trai in saracie, caci voi sinteti saracia."


" Discipolii lui l-au intrebat si i-au spus: 'Vrei sa postim? Cum sa ne rugam? Trebuie sa dam pomeni? Ce dieta sa tinem?'

Iisus le-a spus:'Nu mintiti si nu faceti ceea ce uriti, caci toate lucrurile sint aratate in cer. Caci nu e nimic ascuns care sa nu fie revelat, si nimic acoperit care sa ramina nedescoperit.'

"
IIsus le-a spus:'Daca postiti va atrageti pacatul asupra voastra, si daca va rugati veti fi condamnati, si daca dati pomeni, va veti rani spiritul.'
'Daca va duceti in orice loc, cind oamenii va vor invita in casele lor, mincati ceea ce va servesc si vindecati-i pe cei bolnavi dintre ei. In fond nu ceea ce intra in gura va injoseste, ci ceea ce iese pe gura."
"Daca nu postiti de lumea aceasta, nu veti fi capabili sa gasiti Regatul. Daca nu pastrati sabbathul, nu-l veti vedea pe Tatal."

Iisus le-a spus:" Cind veti transforma doi in unul, cind veti face ce e inauntru ca ce este in afara, ceea ce este sus ca ceea ce este jos, si cind veti unifica masculinul si femininul intr-una, astfel incit barbatul nu va fi doar masculin si femeia nu va fi doar feminina, cind veti face mai multi ochi in locul unui singur ochi, cind veti creea o mina in locul unei miini,un picior in locul unui picior, o imagine in locul unei alte imagini, atunci veti intra in Regat."


Iisus a spus, "Cind va dezbracati fara sa va fie rusine, si va luati hainele si calcati pe ele ca copiii, atunci veti fi copiii Celui Inalt si nu veti sti teama"

Iisus a spus: "Daca doi fac pace unul cu celalalt intr-o singura casa, ei vor spune muntelui 'misca-te de aici' si acesta se va misca.

Daca va intreaba cineva: 'Care este dovada ca Tatal este in voi?'
raspundeti-le: 'Este in miscare si stagnare'

"
Iisus a spus, "oricine a inceput sa cunoasca lumea va descoperi o carcasa, si cine a descoperit-o, pe acela lumea nu il merita"
"Asa si voi, gasiti-va un loc al odihnei, altfel veti deveni ca o carcasa si veti fi mincati"
OMG-IISUS ZICE DE FLYERS


'De aceea va spun ca daca o persoana este intreaga va fi umpluta cu lumina, dar daca este divizat, va fi umplut cu intuneric.'

Iisus a spus, "Daca scoateti la suprafata cea ce este in interiorul vostru, ceea ce aveti va va salva. Dar daca nu aveti aceasta inauntru, ceea ce va lipseste va va ucide"

Iisus a spus, "Imaginile sint vizibile oamenilor, dar lumina din ei este ascunsa in imaginea Luminii Tatalui. El va fi descoperit, dar imaginea Sa este ascunsa de Lumina Sa"

Iisus a spus, "Cind va vedeti dublul sinteti fericiti. Dar cind veti vedea imaginile care s-au nascut inaintea voastra si care nici un mor, nici nu devin vizibile, cit va trebui sa indurati!"

"Iisus a spus:'Regatul Tatalui este ca o persoana care vrea sa ucida pe cineva foarte puternic. Mai intii cind inca este acasa isi scoate sabia si o arunca in zid pentru a vedea daca mina sa este puternica; abia apoi se duce la cel puternic."

Discipolii i-au spus:'Cind va veni Regatul?'
'Nu va veni in timp ce voi va uitati dupa el.Nu se poate spune 'uite e acolo' sau 'uite e in partea cealalta'.Mai degraba Regatul Tatalui este imprastiat pe pamint si oamenii nu-l vad'

0 comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites