Tuesday, October 13, 2009

Biblia a fost tradusă greşit: Dumnezeu nu a creat Pământul!



Foto Simbol / Northfoto

Profesorul Ellen van Wolde, specialist respectat în Vechiul Testament, a revoluţionat teoria despre geneza lumii, precizând că prima frază din Biblie a fost tradusă eronat, în sensul că Dumnezeu nu este Creatorul Pământului, anunţă Daily Telegraph.

Teoreticiana susţine că în lumina unor noi cercetări pe care le-a întreprins, autorii Cărţii Sfinte nu au vrut să sugereze faptul că Dumnezeu a creat lumea pentru că Terra era deja existentă în momentul facerii oamenilor şi a animalelor. van Wolde a ajuns la această concluzie după ce a reanalizat textul original în ebraică şi l-a plasat în contextul celorlalte poveşti despre facerea lumii din Mesopotamia antică.

Astfel, a ajuns la concluzia că verbul "bara", utilizat în prima propoziţie a Bibliei, nu înseamnă "a crea" ci "a separa spaţial" ceea ce ar face ca fraza să sune astfel: "La început, Dumnezeu a separat Raiul de Pământ".

Profesorul van Wolde, care a colaborat odinioară şi cu marele scriitor Umberto Eco, a spus că studiul său demonstrează că începutul din Biblie nu este începutul timpului ci doar începutul naraţiunii. "Dumnezeu a creat într-adevăr oamenii şi animalele dar nu şi Pământul în sine", a declarat savanta.

via

0 comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites