Monday, October 12, 2009

REGIZORII MEI PREFERATI







































1-PAN NALIN-nascut intr-o familie saraca din Gujarat, in loc sa fie si el scolar cuminte acolo, desena si picta in timpul orelor. Dupa, punea in scena povesti. La 9 ani a vazut primul film. Mai tirziu a studiat artele frumoase la universitatea din Baroda, dar plictisit a hotarit ca cea mai buna facultate de regie e viata insasi.
Nalin a trait in SUA si Anglia, apoi a calatorit ca un nomad prin toata Europa. In cele din urma s-a intors in India si a inceput sa cutreiere Himalaya intr-un proces de'dezinvatare'cum l-a numit el. Apoi a inceput sa scrie.
Il ador pe Pan Nalin pentru toate filmele pe care le-a facut si care, nu sint prea multe.Totusi mai fav movie from all times, Valley of the flowers este al lui.
In acest moment scrie si realizeaza 3 filme-unul despre viata lui Buddha, altul numit H2O si epicul The first Warrior.
Cu toate ca a fost vinat de agentii hollywoodieni refuza sa lucreze cu ei.
Cred ca cel mai bine filozofia lui artistica este expusa in urmatorul citat:
" Imaginea este vazuta de ochi. Sunetul este vazut de minte. Impreuna alcatuiesc forme vazute de suflet."


2-KIM DUK KI- minunatul coreean scolit la Paris, cunoscut pentru filmele sale de arta si inalta spiritualitate, este controversat in vest datorita scenelor sale de un realism crud.
Nu pot numi filmele sale 'filme', ci mai degraba imagini spirituale in miscare. Abia am vazut acum 2 zile SOOM(BREATH). Si DREAM. Totusi, desigur preferatul meu este Bom Yeoreum
Si celelalte.


3-HAYAO MIYAZAKI-Am scris atita despre Miyazaki ca desigur stiti. Regizorul cult al desenelor animate japoneze. Cele mai spirituale filme de desene animate, ce isi iau esenta din legendele japoneze si cultura incredibila a acestui popor.
Si niciodata nu-si ruleaza filmele in afara Japoniei. Daca vrei sa le vezi, te duci la studioul lui. A must!


4-ANDREI TARKOVSKI-Nu cred ca trebuie sa vorbesc despre el. Gugalaiz it.


5-SERGHEI PARADJANOV-Un artist care a creeat propriul sau stil de filme, propriul sau cinematograf, nu poate fi descris. Viata sa extrem de plina si ciudata este de studiat. FILMUL MEU PREFERAT 1 B



6- AKIRA KUROSAWA-A CLASSIC










0 comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites