Crăciunul nu are acelaşi gust fără turtă dulce, iar dacă o vei prepara în casă, îţi va umple căminul de parfum de scorţişoară. Anişoara Ursan (foto), din Cernavodă, judeţul Constanţa, o cititoare fidelă a Libertăţii şi o gospodină pe cinste, te învaţă cum să o prepari şi cum să o decorezi în spiritul Sărbătorilor.
Ingrediente: aluat - 125 g miere, 200 g zahăr, 150 g margarină, esenţă de vanilie, patru linguri lapte, o linguriţă praf de scortişoară, 400 g făină, 100 g amidon de porumb, două linguri cacao, un plic praf de copt; glazură - 200 g zahăr topit cu două linguri de suc de lămâie.
Pasul 1
Zahărul, amestecat cu margarina tăiată cubuleţe, cu mierea, laptele şi esenţa de vanilie, se topeşte la bain-marie, apoi se lasă să se răcească bine.
Pasul 2
Se amestecă făina cernută cu cacaua, praful de copt, amidonul de porumb şi praful de scorţişoară, apoi se mixează cu amestecul topit şi răcit până se omogenizează.
Pasul 3
Aluatul se împarte în trei şi se întinde subţire (de 5 mm), apoi se decupează cu forme speciale şi se aşază în tava tapetată cu hârtie pentru copt.
Pasul 4
Tava cu figurine se introduce în cuptorul încins, la foc potrivit, circa 10-15 minute, apoi turta se scoate din tavă şi se lasă la răcit.
Pasul 5
Se prepară glazura, pe foc, amestecând zahărul cu zeama de lămâie, apoi se decorează figurinele din turtă dulce cu crema obţinută.
2 comments:
Craciun fericit si multa multa lumina in suflet.
Satirikon
multumesc si tu sa fii fericit si prosper in noul an!
Post a Comment