Tuesday, December 21, 2010

Fratele geamăn al lui Lech Kaczynski: Omul din sicriu nu semăna cu fratele meu!

Share/Bookmark

Jaroslaw Kaczynski crede că este posibil ca medicii legişti ruşi  să nu fi identificat corect cadavreleJaroslaw Kaczynski crede că este posibil ca medicii legişti ruşi să nu fi identificat corect cadavreleMormântul fostului preşedinte polonez Lech Kaczynski ar putea conţine, de fapt, rămăşiţele pământeşti ale altcuiva. Aşa crede chiar fratele geamăn al preşedintelui, actualul lider al opoziţiei de la Varşovia. Preşedintele Kaczynski a pierit acum opt luni, în catastrofa aeriană de la Smolensk, împreună cu soţia sa şi alţi 94 de oameni.

Jaroslaw Kaczynski pune la îndoială, pentru prima dată în mod public, identitatea corpului neînsufleţit îngropat cu mare fast în cripta castelului Wawel din Cracovia. Liderul opoziţiei poloneze crede că este posibil ca medicii legişti ruşi să nu fi identificat corect cadavrele.

“Am motive să afirm că, atunci când s-a făcut autopsia la Smolensk, să zicem că nu toate fragmentele umane examinate îi aparţineau preşedintelui Poloniei”.

Kaczynski a recunoscut chiar el corpul neînsufleţit al fratelui său, la câteva ore după accident. El spune, însă, că a avut îndoieli chiar din momentul în care sicriul a fost adus în Polonia. Deşi preşedintele era civil, cadavrul prezentat ca fiind al său era însoţit de o uniformă de general.

“Omul din sicriu nu semăna cu fratele meu. Mi s-a spus totuşi că era el. Deocamdată nu pot spune mai multe”, a declarat fratele preşdintelui decedat.

Jaroslaw Kaczynski nu a hotărât încă dacă va cere exhumarea corpului din cripta de la Cracovia. Şi alte familii ale victimelor catastrofei se tem că ruşii le-au predat alte cadavre. Presa poloneză scrie că, din cauza prăbuşirii, corpurile mai multor victime erau sfârtecate şi de nerecunoscut.
sursa jurnalul.ro

0 comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites