Tuesday, December 21, 2010

Concert de Colinde al Corului „Madrigal” la Catedrala „Sf. Iosif”

Share/Bookmark



Hits smaller text tool iconmedium text tool iconlarger text tool icon

Marţi, 21 decembrie 2010, la ora 19.30, va avea loc în Catedrala romano-catolică „Sf. Iosif” un Concert de Colinde susţinut de Corul Naţional de Cameră „Madrigal”. Programul va conţine atât colinde româneşti cât şi cântece de Crăciun din repertoriul internaţional. Intrarea este liberă.

Corul Naţional de Cameră „Madrigal” este cel mai renumit ansamblu coral din România şi este formaţia profesionistă a Universităţii Naţionale de Muzică din Bucureşti. Sub bagheta dirijorului şi fondatorului său, maestrul Marin Constantin, a susţinut concerte pe multe scene muzicale ale lumii (printre care multe concerte şi în Catedrala „Sf. Iosif” cu diferite ocazii), devenind una din cele mai cunoscute formaţii corale româneşti pe plan mondial.

Fondat la 11 aprilie 1963, Corul „Madrigal” a cucerit elogiile criticii muzicale internaţionale şi a fost distins cu numeroase premii şi distincţii româneşti şi străine.

Repertoriul corului este unul foarte vast, de la muzică sacră veche la piese contemporane. Se poate descifra uşor un fir de aur care străbate bogata istorie a corului - muzica religioasă veche.

Piesele provin atât din cultura apuseană romano-catolică, un exemplu elocvent în acest sens fiind interpretările din creaţia lui G. P. de Palestrina, cât şi din cea ortodoxă bizantină, cum ar fi muzica de Paşte sau colindele. Corul Madrigal a fost declarat „bun al patrimoniului universal UNESCO" în anul 1992 la Paris.





0 comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites