Tuesday, July 26, 2011

MARCH OF THE PENGUINS-MARSUL PINGUINILOR


Un popor îmbrăcat în frac defilează silenţios pe gheţurile eterne şi intră triumfător în istoria cinematografului. Acest film documentar francez realizat în Antarctica de biologul Luc Jacquet umple sălile de cinema din China până în USA și ilustrează cu imensă poezie lupta pentru supravieţuire a marilor pinguini imperiali de la Polul Sud.

Vorbeşte despre familie, despre monogamia acestor animale, face elogiul sacrificiului cu dinţii strânşi.

A costat mai puţin de un milion de dolari şi beneficiază de comentariul off al subtililor actori francezi Charles Berling şi Charlotte Bohringer. Un film extrem de exigent, care a necesitat 13 luni de filmări non-stop la Polul Sud în condiţii prohibitive:

temperatura zilnică sub -40C, izolarea totală a echipei reduse la maximum şi afiliata uneia de biologi, răbdare infinită, şi mai cu seamă o motivare fără margini!

Când femela depune oul, tatăl este cel care preia responsabilitatea “coacerii” acestuia pentru două-trei luni. Mama porneşte către ocean în căutarea hranei şi a relaxării…În aşteptare, tatăl pinguin nu doarme, nu mănâncă, nu se mişcă, preocupat doar de a menţine această nouă viaţă la căldura fulgilor săi.


Numai după întoarcerea femelelor după săptămâni bune, aducând mâncare, după ce au sfidat moartea (multe sunt sfâşiate de puternici lei de mare), masculii pleacă la rândul lor să se alimenteze!

Eroi fără voia lor în acest thriller natural, aceşti pinguini imperiali ne dau o extraordinară lecţie de viaţă. Într-o poveste ecologică, ei demonstrează extraordinarul instinct de supravieţuire al unei specii care nu semăna cu multe altele. (Sursa: Liternet.ro)

Trailer:


Vizionare online Marșul pinguinilor cu subtitrare

cybershamans (karmapolice) / CC BY-NC-ND 3.0fi

3 comments:

This comment has been removed by the author.

Buna dimineata.
Nu voiam de fapt s scriu nimic.
Rasfoiam si citeam.
Incercam sa construiec putin din cadrul in care te misti si din personalitatea ta.
Pana mi-au cazut ochii pe aceasta minune de film, a unei minuni a naturii...
Ma bucur ca iti este la suflet.

continui ...

(scuze,am editat o greseala de ortografie)

have fun! ma bucur si eu ca-ti place

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites