Friday, May 27, 2011

Tabu – Vindecări extreme-TABOO-EXTREME HEALING

Share/Bookmark


SHAMANIC HEALING AND EXTREME HEALING FROM ALL OVER THE WORLD
MOVIE HERE

Mii de oameni îşi încredinţează viaţa unor oameni care nu au nici o pregătire medicală, cu practici cel puţin bizare. Pentru unii, aceşti oameni sunt doctori, vraci cu puteri miraculoase. Apanajul lor nu e ştiinţa, ci spiritul, şi susţin că pot reuşi în situaţii în care medicina clasică eşuează.


Pentru mulţi oameni, metodele lor nu sunt doar extreme, ci sunt tabu. Acest film documentar explorează culturi în care oamenii îşi pun sănătatea în mâna credinţei, şi nu a medicinei.


Copii care mănâncă otravă pentru a-şi dovedi puterile, femei care se supun unor practici de exorcism brutale sau femei care se supun la operaţii realizate cu cuţite boante pentru a rămâne însărcinate: toate aceste practici sunt privite ca extreme în unele culturi, însă ele fac parte din cotidian în unele zone ale globului.


Acestea sunt, totuşi, exemple de vindecari miraculoase, vindecari prin credinţă.

Filmul documentar face parte din seria “Tabu”, care a debutat în 2002 pe National Geographic Channel. Programul este o incursiune în ritualurile şi tradiţiile tabu, practicate în unele societăţi şi condamnate în altele.


Fiecare episod, cu durata de o oră, detaliază o anumită temă, precum căsătoria sau ritualurile de iniţiere, şi explorează modul în care astfel de subiecte sunt privite în întreaga lume. “Tabu” se concentrează în general pe puncte de vedere extreme, de cele mai multe ori neînţelese, dispreţuite sau controversate.


Vizionare online film documentar subtitrat Tabu – Vindecări extreme-


cybershamans (karmapolice) / CC BY-NC-ND 3.0

0 comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites