Sarmi Seget Usa, adică "Eu mă grăbesc să curg" (în sanscrită) este vechea capitală a Daciei. Este situată în Munţii Orăştiei din Grupa Retezat-Godeanu. Se spune că această zonă, unde apar lumini ciudate în miez de noapte, este numită "Zona crepusculară a Europei". În 1991, 7 specialişti au făcut cercetări la faţa locului. Au consemnat apariţia unei "explozii luminoase", care părea că iese chiar din munte. Întorşi la Bucureşti, au constatat că aparatele nu au reţinut nici o imagine.
În august 1991, în aceiaşi zonă, un avion IL-14 s-a pulverizat din senin. În iulie 1994, nişte turişti care-şi aşezaseră cortul la Sarmisegetusa au relatat că au văzut nenumărate raze, de diferite culori, ţîşnind din spatele unui perete stîncos. Razele se învîrteau ca spiţele unei roţi. Întreaga vale a fost cuprinsă de un vuiet timp de jumătate de oră. Două luni mai tîrziu, în acelaşi loc, alţi turişti au fost înfăşuraţi într-o perdea de raza colorate.
Sarmisegetuza nu este singurul loc din România unde se întîmplă fenomene inexplicabile.
De exemplu, în sanctuarul dacic de la Racoş s-au găsit cuie de fier care nu ruginesc. Testate cu raze X, s-a descoperit că, într-adevăr, cuiele au 2.000 de ani. În componenţa lor intră fier pur (99,97%), magnetită, oxid de fier şi alumino-silicaţi. Cuiul nu rugineşte.
În lume mai sînt două exemple de astfel de fier inoxidabil: stîlpul de fier de la Delhi şi discul din Mongolia, cercetate de NASA. S-au mai găsit şi nişte calupuri de fier dacic de peste 40 de kg. La acea vreme, romanii nu puteau să topească în cuptoarele lor bucăţi mai mari de 25 kg.
Copyright Tricolorul
0 comments:
Post a Comment