Pulberea şi pastilele negricioase sunt cel mai bun leac.
De mii de ani, cărbunele vegetal a fost folosit cu succes în medicina populară. Ieftină, uşor de procurat şi cu putere mare de vindecare, pulberea neagră este şi astăzi utilizată ca leac pentru mai multe probleme de sănătate.
Ulcer şi gastrite
Cărbunele vegetal calmează crizele acestor afecţiuni, neutralizând aciditatea sucurilor gastrice. Dacă ai ulcer sau gastrită, poţi folosi cărbunele cu încredere. Se diluează o linguriţă cu pulbere în jumătate de pahar cu apă şi se bea de patru ori pe zi. Dacă preferi cărbunele vegetal sub formă de comprimate, ele se administrează conform prospectului.
Astenii de sezon
Primăvara şi toamna, când se instalează cu mai mare uşurinţă astenia, poţi urma o cură cu cărbune vegetal. Se pun într-un pahar cu apă două, trei bucăţi de cărbune. Se lasă de seara până dimineaţa, după care se bea compoziţia, fără a se amesteca. Se pot consuma câte două pahare pe zi.
Probleme respiratorii
Cărbunele vegetal are un rol important în atenuarea crizelor de tuse, dar şi a celor de astm. Astfel, se umezesc cu apă rece două linguri cu pudră de cărbune şi se beau pe parcursul a 48 de ore, de câte două ori pe zi, după fiecare masă. De asemenea, se mai face un amestec dintr-o lingură cu pulbere de cărbune cu 150 ml de lapte cald şi se bea de două ori pe zi.
Inflamarea ochilor
Pentru că are capacitatea de a calma şi de a reduce inflamaţiile, cărbunele vegetal poate fi folosit cu succes şi pentru unele afecţiuni oftalmologice. Se fac cataplasme din trei linguri cu pulbere amestecate cu apă rece, până se obţine o pastă. Se pune produsul într-o bucată curată de tifon şi se aplică pe ochi. În locul apei, se poate folosi ceai de tei.
Afecţiuni dermatologice
Înţepături de insecte, muşcături de şarpe, eczeme sau furunculi: toate se pot trata rapid cu cărbune vegetal. Într-o cană cu apă rece se pun şase linguri cu pulbere neagră şi se amestecă bine, până se formează o pastă. Se aşază preparatul pe locul afectat şi se lasă opt ore. În cazul în care te confrunţi cu răni deschise, e indicat să presari pulbere uscată.
Alcoolism
Cei care renunţă la alcool resimt, cel mai adesea, o stare de oboseală sau chiar de balonare, motiv pentru care o cură cu cărbune vegetal îi poate ajuta să treacă mai uşor peste aceste probleme. Pentru un efect rapid, se pune o linguriţă cu pudră de cărbune într-o jumătate de cană cu apă. Se lasă de seara până dimineaţa, după care se bea, fără să se amestece compoziţia. De asemenea, se mai poate combina pulberea cu infuzie de cimbrişor.
Curăţarea dinţilor
Dacă vrei să ai dinţi mai albi, dar şi mai curaţi, poţi urma o cură cu cărbune vegetal. Se dizolvă o lingură cu pulbere din acest produs în 150 ml de lapte cald şi se bea de două ori pe zi, timp de două-trei săptămâni. Remediul se face de trei ori pe an.
Obţinut din esenţe lemnoase
În mod normal, cărbunele vegetal se obţine prin arderea unor esenţe lemnoase, precum plopul, eucaliptul, teiul, nucul, cireşul sau mărul. Jarul este păstrat într-un vas de metal, pentru o conservare mai bună. Totuşi, dacă ţi se pare prea complicat de preparat, poţi beneficia de efectele benefice ale pulberii negricioase apelând la capsulele disponibile în farmacii.
Material preluat din “Libertatea pentru femei
0 comments:
Post a Comment