Friday, July 16, 2010

Miracol inexplicabil la un templu din China

Share/Bookmark

Miracol inexplicabil la un templu din China

Putini sunt oamenii care reusesc intr-adevar sa isi lase amprenta in viata. Unul dintre ei este calugarul budist Hua Chi de la Templul Tongren, provincia chineza Qinghai. Venerabilul Hua Chi a ingenucheat sa se roage de atatea ori incat urmele talpilor sale au ramas perfect imprimate in podeaua de lemn a Templului.

In fiecare zi, inainte de rasaritul soarelui, batranul in varsta de 70 de ani, realizeaza un ritual personal in care se duce la templu, isi aseaza picioarele in acelasi loc si se apleaca pentru a se ruga de cateva zeci de ori zilnic, ritual care este indeplinit cu sfintenie de peste 20 de ani. De-a lungul timpului, urmele talpilor sale au prins contur in podeaua de lemn, lasand semne care astazi au adancimea de circa 3 centimetri.

“In primii ani la templu ma rugam aproape toata ziua. Dar acum am imbatranit si nu mai pot sa fac decat 1000 de matanii pe zi, in zilele friguroase de iarna sunt nevoit sa fac doar 500. Prin dragoste si dedicatie am reusit insa sa reconstruiesc templul. Intre timp ma rugam si ma plimbam neincetat in jurul acestui locas. Sunt sigur ca spiritul meu nu va suferi in momentul Marii Treceri “, adauga umil batranul calugar.



Hua este printre altele si doctor in medicina traditionala chineza, el tratandu-i gratis pe toti cei care-i calca pragul. Devotiunea sa nu a ramas neobservata de catre tinerii calugari ai templului din apropierea Rongwo Goncen Gompa, cea mai mare manastite a budismului tibetan din Tongren. Manastirea care dateaza din anul 1301, adaposteste sute de tineri care studiaza scripturile budiste.

Calugarul Genden Darji, in varsta de 29 de ani, afirma ca a petrecut multe zile admirand eforturile si dedicatia batranului Hua, inainte de a-si face curaj pentru a pasi pe urmele lasate in podeaua de lemn. Genden Darji repeta cu atentie miscarile lui Hua, marturisind ca va continua ritualul de rugaciune efectuat de batranul calugar, dupa ce acesta va parasi lumea celor vii.

“In fiecare zi vin aici si ma uit la podeaua de lemn care m-a inspirat sa iau hotararea de a continua misiunea maestrului Hua. Cineva trebuie sa se roage pentru iertarea pacatelor omenirii si pentru dragostea si intelegerea care trebuie sa uneasca oamenii”, declara la randul sau Genden Darji.



Sursa : Daily Mail

via descopera.ro


0 comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites