Wednesday, July 14, 2010

Antenele radio ale Vaticanului au provocat leucemie copiilor

Share/Bookmark

"Dumnezeu să ne salveze de Radio Vatican", este unul  dintre mesajele cu care locuitorii din Cesano s-au prezentat la Vatican

"Dumnezeu să ne salveze de Radio Vatican", este unul dintre mesajele cu care locuitorii din Cesano s-au prezentat la Vatican

Antenele postului Radio Vaticana au expus copiii de pe o rază de până la nouă kilometri la leucemie şi alte forme de cancer. Aceasta este concluzia unei expertize tehnice dispusă de către Tribunalul din Roma pentru evaluarea riscurilor poziţionării antenelor într-o zonă locuită.

Termenul folosit de experţii numiţi de către magistraţi este „ o asociere importantă” între poziţionarea antenelor Radio Vaticana şi cazurile de cancer al sângelui înregistrate la copiii dintr-o rază de nouă kilometri.

După cazurile de pedofilie, Vaticanul va trebui din nou să răspundă în faţa părinţilor care de mult timp se plângeau de efectele imenselor antene poziţionate de către Vatican lângă casele lor. Staţia de emisie a postului Radio Vaticana este situată la Cesano (20 de kilometri nord de Roma) şi este proiectată să acopere tot globul terestru pe unde scurte şi distanţe considerabile pe unde lungi şi medii. Antenele sunt dispuse pe aproximativ 30 de stâlpi cu înălţimi care depăşesc şi 100 de metri.

Teritoriul Vaticanului


Suprafaţa pe care sunt amplasate antenele beneficiază de autonomia teritorială a Vaticanului, astfel că italienii nu au multe instrumente la dispoziţie pentru a ataca Vaticanul. Cu ajutorul unor avocaţi iscusiţi, Autoritatea Sanitară Locală (ASL) şi ceteţenii din Cesano au reuşit în 1999 să intenteze un proces Vaticanului pe motiv de „aruncare periculoasă de lucruri”. În urma acestui proces, Radio Vaticana şi-a aliniat puterea de emisie la normele italiene şi europene.

Radio Vaticana la interfon

Pe toată perioada în care staţia a emis la puterea maximă, locuitorii din zonă auzeau Radio Vaticana şi la interfon, iar anumite aparate electrocasnice o luau „razna”. După măsurătorile dictate de procesul început în 1999, localnicii nu s-au mai plâns de anomalii ale aparatelor electrice, dar cazurile de leucemie din zonă nu s-au diminuat. Astfel, procesele intentate Vaticanului s-au înmulţit, iar Tribunalul din Roma a decis o expertiză tehnică care a durat mai bine de cinci ani.

0 comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites