Sunday, July 11, 2010

Condamnat la moarte, după 30 de ani de muncă

Share/Bookmark


Vă prezentăm, astăzi, un alt caz din seria "Mafia imobiliară PDL acţionează fără milă!". Timp de 30 de ani a fost şef de echipă la Întreprinderea "Constructorul". Acum, Gheorghe Costel are o pensie mizeră, de 400 de lei, este grav bolnav şi locuieşte, părăsit de societate şi de autorităţi, într-o maşină abandonată pe Strada Baia de Fier.

Pînă în urmă cu 2 ani, a locuit în Strada Vulturilor nr. 96, Sector 3, cînd Mafia imobiliară PDL a pus mîna pe acel imobil, falşii revendicatori evacuîndu-l forţat şi abuziv. Nu numai că Gheorghe Costel s-a trezit în stradă în plină noapte, dar nici pînă în prezent nu a putut să-şi recupereze amărîta de mobilă pe care, cu mari sacrificii, o cumpărase.

După nenumărate cereri pentru o locuinţă socială, a fost plimbat de sute de ori de la un ghişeu la altul, eu însumi trimiţînd 3 adrese oficiale primarului Sectorului 3, Liviu Negoiţă, pentru a-l primi în audienţă. Evident, neputînd ajuta afacerile de partid şi de stat cu nimic, primarul PDL nu a fost "disponibil" pentru cetăţeanul simplu Gheorghe Costel.

Astfel, în timp ce firmele lor de apartament primesc afaceri de milioane de euro, doar pentru că sînt conduse de rudele sau prietenii portocalii ai edililor, oamenii amarîţi, după o viaţă de muncă, sînt condamnaţi să trăiască în stradă.
Dar drama lui Gheorghe Costel nu se termină aici, pentru că nesimţirea angajaţilor din primăria condusă "cu onor" de PD-istul Liviu Negoiţă atinge cote maxime.

Deşi, în răspunsul oficial pe care l-a primit de la Serviciul Spaţiu Locativ i se spune că Primăria Sectorului 3 "se confruntă cu mari dificultăţi în reglementarea problemelor locative ale locuitorilor sectorului" - răspunsul standard pentru alte sute de solicitări de acest fel - Ion Militaru, şef Serviciu Spaţiu Locativ i-a cerut, conform declaraţiei olografe a lui Gheorghe Costel, "pe un ton de glumă, o şpagă de 10 milioane" pentru a-i rezolva situaţia. Cu alte cuvinte, dai şpagă, primeşti o cămăruţă insalubră, undeva, într-un subsol! Asta, cum s-ar spune, ca pedeapsă pentru că ne-aţi votat pe noi, cei care v-am spus că "PDL ţine cu tine!".


După o viaţă de muncă cinstită, Gheorghe Costel îngroaşă rîndurile pensionarilor ajunşi la mîna şi batjocora celor care conduc ţara, pensia de 400 de lei neajungîndu-i să-şi cumpere medicamente pentru bolile de care suferă - hepatită activă nutriţională, monopareză la braţul stîng, boală varicoasă la membrele inferioare, sechele accident vascular- cerebral, hepatomegalie accentuată - şi cu atît mai puţin pentru a-şi închiria o locuinţă.

Invităm pe această cale miniştrii PDL, secretarii de Stat, parlamentarii, oficiali, directori şi directoraşi, şefi de servicii şi agenţii, deontologi angajaţi pe moşia partidului-stat, să-l viziteze pe Gheorghe Costel acolo, în stradă, în arşiţă sau frig, în ploaie, în parcarea din Strada Baia de Fier, unde nu locuieşte, ci abia supravieţuieşte, adăpostindu-se într-o maşină abandonată.

Dar toţi cei de mai sus, din maşinile lor luxoase, din jilţurile lor înalte, din funcţiile lor gras plătite, din vîrful grămezilor de bani pe care le-au strîns ilegal, sînt total nepăsători la drama oamenilor de rînd cărora le-au promis prosperitate, siguranţă şi un trai decent. Facem un apel umanitar către cei care doresc să vină în sprijinul lui Gheorghe Costel să-l contacteze la numărul de telefon pe care Partidul România Mare i l-a pus la dispoziţie - 0761.582.018.


CODRIN ŞTEFĂNESCU,
Vicepreşedinte al PRM


0 comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites