Saturday, May 8, 2010

De ce este atat de important pentru o femeie, sa fie frumoasa?

Share/Bookmark


Intrebare: De ce dedica femeile atat de mult timp, pentru aspectul lor? De ce este atat de important pentru o femeie sa fie frumoasa in ochii ei si in ochii unui barbat? Acest fenomen are o radacina spirituala?

Raspunsul meu: Dorinta femeii de a se imbraca si infrumuseţa provine de la radacina Superioara. A infrumuseta inseamna a te corecta pe tine insuti si de a atinge asemanarea cu Creatorul, Forta Iubirii si a Daruirii.

Aceasta aspiratie isi afla radacina in profunzimea sufletului. Punctul nostru din inima, ne obliga sa ne infrumusetam si decoram natura noastra egoista dezgustatoare. A fi frumos inseamna a fi similar cu Creatorul. O persoana devine frumoasa, atunci cand o ilumineaza Lumina a Creatorului.

De ce, in special femeile se infrumuseteaza? Aceasta se datoreaza faptului ca in lumea noastra femeile simbolizeaza Malchut, radacina creatiei. Un barbat si o femeie, o mireasa si un mire servesc drept ilustrare a relatiei dintre Creator si creatie. Creatia este femeia, Creatorul este barbatul.

Astfel, rezulta ca fiecare dintre noi (atat barbatii cat si femeile) trebuie sa-si infrumuseteze sufletele si sa arate bine!


sursa laitman


0 comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites