Friday, May 7, 2010

Hitler, un tiran din cauza terapiei cu electroşocuri

Sosia din ceară a lui Hitler - foto arhiva EpaTratamentul primit de Adolf Hitler într-o clinică de psihiatrie, după Primul Război Mondial, ar fi motivul care l-a transformat pe acesta dintr-o persoană modestă în cel mai mare despot din istoria modernă, potrivit unui nou volum publicat recent în Germania, informează express.co.uk.

Claus Hant este un scriitor german care şi-a petrecut ultimii 15 ani făcând cercetări despre tinereţea lui Hitler şi consideră că anumite evenimente din viaţa liderului nazist au schimbat ulterior cursul istoriei. Acesta consideră că Hitler a trecut printr-o schimbare dramatică de personalitate, care a avut loc după expunerea sa la atacul cu gaz toxic de la Werwicq. "După internare, Hitler a fost examinat de psihiatrul Edmund Forster, care l-a diagnosticat drept «un psihopat cu simptome isterice»".

Hitler a rămas în spital timp de o lună şi ar fi fost tratat cu ajutorul hipnozei, terapia folosită în mod obişnuit în acea vreme pentru persoanele nevrotice, deşi pare destul de puţin probabil ca hipnoza să producă o schimbare atât de profundă şi permanentă a personalităţii sale. Totodată, viitorul Fuhrer ar fi urmat o terapie pe bază de şocuri electrice.

În anii următori, Hitler a descris experienţa din clinica de psihiatrie în termeni spirituali. Deşi medicii ar fi descris ceea ce s-a petrecut acolo drept un "episod psihotic", Hitler a ajuns să fie convins că a fost "vizitat" de o putere superioară care i-a spus că el va fi salvatorul Germaniei.

Share/Bookmark

0 comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites