Tuesday, March 16, 2010

PIONIER SAU DROGAT?Pe vremea mea........da, stiu suna patetic, si totusi din ce in ce mai des incep sa spun fraza asta.
Pe vremea mea deci, cind eram io mica, tovarasa invatatoare sau tovarasa diriginta alegeau cei mai buni elevi, cei care aveau cele mai bune note si ii faceau pionieri.
Pionierul era exemplul clasei sale; invata cel mai bine, intervenea daca unul mai mic era batut, le atragea atentia celor ce faceau greseli si all in all era un exemplu de morala.
Desigur se intimplau si abuzuri, de exemplu io care eram comandanta de unitate ii bateam pe toti cei ce indrazneau sa-mi iasa din cuvint.Dar sa trecem.

Pionierul era un exemplu, UN REPER MORAL.
Excursiile gratuite in care noi pionierii ne duceam, papica buna de la bufet, sucurile de portocale, erau un subtil ghiont in a-ti dori sa fii pionier. Erai cineva, mai bun, un exemplu de urmat.
Da, stiu acum vine momentul in care o sa ma injurati ca am nostalgii comuniste.
NOT!Io chiar am fost la revolutie cautata de gloante.

Dar ma uit acum la copiii nostri. Ce repere morale au? Pitzipoancele-delicat denumite astfel pentru a-si masca adevarata chemare cea de curve-din cancan. Oana Zavoranu, Bianca Dragusin si alte nulitati care fac scandal, sex, operatii estetice si panarama pentru a atrage atentia asupra lor si a ne deturna atentia de la golul lor interior.

Pustii de SCOALA GENERALA sint vinati de pusheri, daca au ghinionul sa aiba parinti cu mai multi bani, sau sa fie plecati din tara. Pe unde ma uit vad copiii distrusi de droguri, copii buni, ale caror suflete ingrasa conturile din iad ale tiganilor burtosi mina in mina cu politia si guvernul-caz fericit, daca nu ajung curve sau curvi si in cele din urma banca de organe purtatoare, asa cum s-a intimplat cu surorile unei cunostinte, ce au fost duse in Suedia si au ajuns in spatele unui tufis fara nici un organ.

Pe ce lume traim? Nu in ce lume, ca asta stim, PE ce lume traim, acea lume in care fiecare isi vede de treaba lui si i se rupe daca vecinul prietenul, ruda sau cunostintele sufera? In care daca o femeie este batuta pe strada nimeni nu intervine? In afara de mine care sint deja psihopata....
Ce este mai bine va intreb? Sa fii pionier sau drogat?


3 comments:

Dar,cei mici au in cap Batman, Bakugani, Benten. Daca ii dau pe un alt post el nu se uita la alea vechi, vrea noi cu prostii cum zice el. Sunt nostalgica uneori dar unde sunt concursurile adevarate, pentru a descoperi aptitudinile copilului, nu diplomele cumparate de la gradinita. Nu am vrut sa-i dau bani pentru asa ceva din principiu. Gata, cred ca as umple pagini despre asa ceva.

Acum traim in New Era! unde postia, incultura, infatuarea sunt ridicate la rang de virtute!

din pacate asa e.....sper insa intr-o trezire a constiintei romanesti, eu cred ca se poate

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites