Tuesday, May 26, 2009

CE ESTE RUGACIUNEA

Iyale Tachnuneinu (Inalta rugaciunile noastre)

Rugaciunile inseamna ruga celor multi. 'Multi' inseamna starea in care o persoana isi da seama ca inca are in ea diferite forte care nu sunt in adeziune cu Creatorul. Cand omul le justifica, le simte si le clarifica una dupa alta, ajunge la starea in care ridica MAN, o cerere, rugaciune ca lumea sperioara sa-i vina in ajutor si sa corecteze fortele astea opuse inauntru lui, dandu-le o singura dorinta si intentie. Se roaga sa simta numai o dorinta in ele, desi aceste forte asa de diferite si opuse il vor indruma la sursa lui.

In starile de zi sau noapte, cand lumea superioara straluceste sau nu asupra lui, cere ca rugaciunea lui sa fie completa, pana cand va primi raspuns si toate cerintele si dorintele sunt unite in el si toate vasele devin un vas mare prin care el poate sa ajunga la uniunea cu Creatorul. Asta cantam noi la Yom Kuppur, cand vasele vide sunt dezvaluite. De la aceste rugaciuni cu cerinte pt corectie primim lumina de sus care ne indreapta. Cand vasul e corectat, atunci se va umple cu Lumina dragostei si uniunii.

Cand cei de jos isi incep viata prin cantare, inaltarea lor spirituala spre izvorul sufletelor, atunci cei de Sus le dau puterea ca si ei, cei de jos sa primeasca Lumina Intelepciunii ce a fost revelata in zona lumii Atzilut si in ingerii ce o precedau. In acest fel si cei de jos isi maresc puterile si luminescenta prin intelepciunea lumii superioare.

Cartea Zoharului cu comentariile Sulam (Treptelor), Shemot, pg. 103

sursa kabbalah romania

0 comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites