Wednesday, May 27, 2009

NE=AM NENOROCIT-JEGOSII AU VOTAT CODEX ALIMENTARIUS!!!!!!

ROMANIA a fost modificata genetic. Parlamentul a aprobat ieri controversatul program al Codex Alimentarius

Camera Deputatilor: Organismele modificate genetic pot fi introduse pe piata

Bucuresti, 26 mai /Agerpres/

Deputatii au aprobat, marti, cu 182 voturi pentru, doua impotriva si 12 abtineri, proiectul de lege pentru aprobarea Ordonantei 43/2007 privind introducerea deliberata in mediu si introducerea pe piata a organismelor modificate genetic.Actul normativ vizeaza realizarea unui sistem functional privind introducerea pe piata a organismelor modificate genetic
prin clarificarea responsabilitatilor ce revin tuturor factorilor implicati in domeniul acestor organisme, ca si a existentei unei evidente stricte a organismelor care sunt introduse pe piata.

Proiectul de act normativ mentioneaza existenta Comisiei pentru securitate biologica, care se compune din 12 membri titulari si patru membri supleanti, care au dobandit titluri academice si/sau universitare si sunt personalitati stiintifice consacrate.

Astfel, membrii acestei comisii vor proveni din urmatoarele institutii: trei membri titulari si un membru supleant de la Academia Romana si/sau din institutiile aflate in coordonarea acesteia, trei membri titulari si un membru supleant de la Academia de §tiinte Agricole si Silvice si/sau din institutiile aflate in subordinea acesteia, trei membri titulari si un membru supleant de la Academia de Stiinte Medicale, trei membri titulari si unul supleant din cadrul universitatilor si institutelor de cercetare cu profil biologic, agricol sau medical.

Componenta Comisiei pentru securitate biologica se stabileste pe baza propunerilor transmise de conducatorii institutiilor mentionate si se aproba prin ordin al autoritatii publice centrale pentru protectia mediului, in termen de 180 de zile de la intrarea in vigoare a acestei ordonante de urgenta.

Aceasta Comisie urmeaza sa colaboreze cu organisme similare din alte state membre, cu experti nationali si internationali in exercitarea atributiilor conform actului normativ amintit. Luni, in plen, reprezentantii tuturor partidelor parlamentare au recunoscut utilitatea Ordonantei.

Deputatul democrat-liberal Mircia Giurgiu a subliniat ca inca din mandatul trecut s-a incercat gasirea unei solutii pentru organismele modificate genetic, iar udemeristul Attila Korodi a recunoscut utilitatea actului normativ, dar a subliniat ca 'Romaniei ii lipseste ceva in domeniul organismelor modificate genetic'.
El a evidentiat contradictia dintre agricultura biologica si cea intensiva, care permite si utilizarea organismelor modificate genetic in unele cazuri.
La randul sau, social-democratul Victor Surdu a subliniat ca legea 'este binevenita', in conditiile in care 'e loc in aceasta tara sa facem si agricultura ecologica, si intensiva, si de subzistenta'.

In opinia presedintelui Comisiei pentru agricultura, deputatul Valeriu Tabara, viitorul este al 'marilor cuceriri ale stiintei'.
Camera Deputatilor este for decizional in cazul acestei legi, care a fost aprobata in 2007 de Senat. AGERPRES/(Florentina Peia)
Vezi si


Petitie cu peste 13.000 de semnaturi ignorata: "Petitie impotriva CODEX ALIMENTARIUS

Senatorul Iulian Urban informeaza:

Codex Alimentarius este numele unei comisii a Organizatiei Mondiale a Sanatatii ce a elaborat un asa zis cod universal al alimentelor. In spatele acestei comisii ce pretinde ca se ocupa de sanatatea noastra stau Natiunile Unite ,Organizatia Mondiala a Sanatatii si Marile Carteluri Farmaceutice plus Bancile Internationale. O adevarata mixtura care nu poate produce decat ceva letal.In loc sa isi propuna sa monitorizeze starea hranei si modul ei de ai se produce comisia si-a propus sa promoveze scoaterea in afara legii a suplimentelor alimentare si ale vitaminelor limitand drastic dozajul in care pot fi eliberate si disponibilitatea lor.Adevarata menire a acestui Cod este pur si simplu sa scoata in afara legii produsele naturale promovand organismele modificate genetic sau ale caror moduri de preparare sunt practic necunoscute si sa scoata de pe piata sau sa faca inacesibila procurarea vitaminelor cu exceptia cele produse sub stricta lor supraveghere.Codex Alimentarius este promovat si poate fi aplicat cu forta de catre Organizatia Mondiala a Comertului(WTO-World Trade Organization) care in cazul nefavorabil in care o tara refuza adoptarea noului cod poate forta acceptarea lui prin diferite mijloace de presiune: retragerea diferitelor privilegii in comertul exterior,etc.
Ce va aduce Noul Cod:

suplimentele alimentare nu se vor mai comercializa nici in scop preventiv nici terapeutic

vor fi necesare retete pentru toate medicamentele peste o doza extrem de mica

usturoiul sau menta, alaturi de alte produse comune, vor fi considerate droguri de categoria a 3-a care pot fi comercializate doar de catre marile corporatii farmaceutice

toate suplimentele alimentare ce vor aparea vor fi interzise pana ce nu vor trece anumite teste prevazute in noul cod

produsele modificate genetic vor fi comercializate fara avertizarea consumatorilor niciun fel de eticheta nefiind necesara.

Acest cod se intentioneaza a fi pus in aplicare de la 31 decembrie 2009.

Specialistii in nutritie preconizeaza ca aplicarea acestui program va produce peste 3 MILIARDE de victime umane, 1 miliard murind din cauza lipsei de hrana alte 2 miliarde din cauza bolilor generate in organism si cauzate de proasta calitate a alimentelor disponibile.

Sunt sanse sa oprim implementarea lui!Pentru comentarii sau sugestii pe tema acestui material , ori daca ati trecut prin situatii similare si credeti ca ele trebuie cunoscute si reclamate autoritatilor si Justitiei, va invit sa imi scrieti la adresa
iulian.urban@gmail.com
senatorul iulian urban

sursa roncea

0 comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites