Monday, May 25, 2009

CHEFUL DE LUNI








































































OK stiu fiecare are un mare chef de ziua de luni.NOT! Toti sintem sictiriti de faptul ca weekendul a trecut, ca incepe inca o saptamina de munca plicticoaso-deranjanto-inutilo-pierzatoare de timp pretios din viata noastra. Si uite asa se mai duce o saptamina. Si uite asa mi se duce anul. Si uite asa cind naiba au crescut astia asa mari. Si uite asa mai am putin si mor.



Eu zic ca mai bine sa intram in armonie cu ziua de luni si sa ne bucuram de puterea pe care ea ne-o poate da.

Citeva date ezoterice despre ziua de luni:

Luni sta sub influenta Lunii si a arhanghelului Gabriel. El mai pazeste si pe cei nascuti in luma ianuarie si pe cei din zodia Varsatorului.

Luna are ca metal corespondent argintul, numarul sau fiind 2 si culoarea favorita argintiul. Ea stapineste visatul, clarvederea, secretele si fertilitatea. Elementul guvernat este apa.

Gabriel este arhanghelul al carui nume inseamna"Dumnezeu este puterea mea", iar rangul sau este de arhanghel, conducator al ostilor ceresti.

In pofida faptului ca in crestinism este privit ca un inger suav, diafan, ingerul ce a anuntat-o pe Maica Domnului Bunavestirea, si apare in icoane cu un crin in mina, in celelalte traditii el nu este deloc privit asa.

In traditia iudaica de exemplu Gabriel este cel ce va sufla din trimbita la Judecata de Apoi. Totodata distrugere Sodomei si Gomorei, masacrul armatei asiriene de 185.000 de soldati, lupta cu Iacob sau ridicarea lui Moise la cer ii sint atribuite tot lui.

In folclorul ebraic el este considerat ingerul justitiei, asa cum este scris in Cartea lui Enoch, unde este declarat gardianul Gradinii Edenului si seful corului angelic al heruvimilor. In a treia carte a lui Enoch este denumit Print al Cerului, ce are in stapinire al saselea cer.

In traditia babiloniana el sta la dreapta lui Dumnezeu fiind primul ministru al cerului. Se spune ca mai demult a cazut din favoarea divinitatii si a fost inlocuit de Dubbiel. Absenta sa a facut posibila opresiunea cruda a evreilor de catre persani, al caror protector Dubbiel era. Dupa ce a fost repus in drepturi Gabriel a trecut din nou de perdeaua ce separa tronul lui Dumnezeu de lumile celelalte.

In traditia araba Gabriel este cunoscut ca Jibril si se spune ca el a dictat Qoranul in intregime.Aici este denumit ingerul adevarului si seful ingerilor favoriti. Tot el a avut onoarea de a-l duce pe Mahomed in paradis, transportindu-l pe creatura magica Al Boraq. Aceasta faptura are fata unui om, dar obrajii sint de cal, aripile de vultur, corpul de lumina radianta, vocea este umana si ochii ii sint ca stelele.


"Arhanghel Gabriel te rog sa ma asisti in a-mi dezvolta forta si a-mi gasi misiunea. Trimite te rog energia ta intaritoare pentru a ma ajuta sa-mi traiesc viata cu curaj si iubire pentru mine si intreaga omenire. Cu ghidarea ta ma voi stradui sa-mi indeplinesc telul si sa-i asist si pe altii in calatoria lor.Amen"


0 comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites