Friday, May 6, 2011

Barcelona - Sagrada Familia

Share/Bookmark

Sagrada Familia a fost ultima opera de pe traseul Gaudi in care am intrat.
Am pornit de la hostel de dimineata in speranta ca voi fenta coada, insa odata ce am iesit din metrou visul meu a fost spulberat de sute de turisti ce inconjurau biserica, aliniati cate trei, inghesuiti, dotati cu pliante si ghiduri turistice, umbrele si pelerine fiindca batea un vant de-ti tiuiau urechile.


Asteptarea a fost grea si obositoare, lumea se misca incet, si cu cat ne apropiam mai mult de intrare cu atat lumea era mai nerabdatoare si mai irascibila. La ghiseu pretul de 12 euro mi s-a parut mult pt o biserica, chiar si proiectata de Gaudi, mai ales fiindca e extraordinara din exterior, interiorul e interesant dar nu se poate compara cu alte opere a artisutului.

Totusi m-am gandit ca dau banii acestia pt finalizarea ei, care probabil se va intampla in 2016! De altfel toata constructia s-a ridicat cu ajutorul donatiilor si a biletelor vandute catre turisti!


Fiindca eu nu sunt foarte religioasa nu stiu sa va povestesc despre fiecare element al bisericii, fatada, etc, stiu doar ca fiecare fata reprezinta altceva si are alta nunata de culoare, ca vor fi la sfarsit 8 turnuri iar unul din ele este cel mai mare turn clopotnita construit vreodata, ca e imensa din exterior iar in interior incap 13 000 de persoane si ca dupa parerea mea e cea mai frumoasa biserica-opera de arta pe care am vazut-o vreodata!!!

Din exterior


Sculpura de pe biserica si interiorul


Tavanul


Detaliu de pe fatada



Biserica ce domina Barcelona




0 comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites