Thursday, May 5, 2011

Aceasta e „gaura neagră” pe care o dă României scutul antirachetă

Share/Bookmark

ÎNTRE 3 ŞI 4 MILIARDE DE EURO, ADICĂ „TAXA DE PROTECŢIE” A LUI BĂSESCU!

Populaţia României şi mass-media sînt minţite prin omisiune şi le sînt livrate jumătăţi de adevăruri. Astfel, se pretinde că instalarea şi întreţinerea viitorului scut antirachetă nu necesită cheltuieli suplimentare, pentru că ar fi suportate de americani.


În realitate, deşi instalarea scutului antirachetă nu va aduce cheltuieli în plus, dotarea Armatei Române cu sisteme de rachete compatibile cu scutul antirachetă va produce în bugetul României o nouă gaură, a cărei cifră exactă nu poate fi cuantificată încă, dar este estimată între 3 şi 4 miliarde de euro.


Aceşti bani, la fel de mulţi precum cei ce se doreşte a fi cheltuiţi în programul de dotare a aviaţiei cu avioane F 16 second hand, vor alimenta substanţial punga producătorilor americani de armament şi, implicit, bugetul SUA. Este o nouă afacere, pe care Traian Băsescu le-o pune americanilor pe tavă, în schimbul menţinerii sale la Putere.


Surse de la Palatul Cotroceni ne-au comunicat că subiectul a fost abordat marţi seara la o întîlnire discretă, avută de Traian Băsescu cu Ellen Tauscher, subsecretar de Stat al SUA pentru controlul armamentelor şi securitate internaţională.


Noi am aflat că Băsescu i-a promis femeii-komisar că la jumătatea acestui an va avea pregătite toate aprobările legale necesare pentru un nou contract de înzestrare a Armatei Române, de data aceasta cu sisteme de rachete cu rază scurtă şi medie de acţiune, capabile să se interconecteze cu sistemul defensiv american antirachetă, ce urmează a avea baze pe teritoriul ţării noastre.


În prezent, Armata Română utilizează sisteme de rachete sovietice (care pînă în 2014 trebuie înlocuite) şi mai are un sistem de rachete de fabricaţie germană, Ghepard, incapabil din punct de vedere tehnic să se conecteze cu sistemele viitorului scut antirachetă şi să preia informaţiile necesare corelării operaţiunilor militare.


În principiu, România, pentru a fi compatibilă cu scutul american trebuie să achiziţioneze şi să aibă operabile, pînă în anul 2015, 12 sisteme de rachete, cu rază scurtă şi medie de acţiune, de producţie SUA, evident, ceea ce va însemna o nouă cheltuială pentru bugetul de stat, care deja trebuie să facă faţă controversatului contract de cumpărare a coşciugelor zburătoare F 16.


Noile sisteme vor înlocui atît sistemele sovietice de rachete existente, cît şi sistemul german Ghepard, achiziţionat în preajma aderării României la NATO. Aceleaşi surse din preajma Chiorului, fără a avea deocamdată indicii în acest sens, presupun că pentru sistemele de rachete ce vor fi înlocuite, famiglia Băsescu caută deja cumpărători în Lumea a III-a, interesaţi pentru o nouă tranzacţie cu armament.


sursa tricolorul


2 comments:

Romania ,s a aales praful si pulberea, cat va mai dura?

ei lasa ca vine acu'cutremurul si se termina de tot

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites