Sunday, February 13, 2011

Grecii catre FMI si UE. Nu negociem cu nimeni limitele respectului de sine

Share/Bookmark


Ultima modificare in Feb 12, 2011 20:06:07

Grecii catre FMI si UE. Nu negociem cu nimeni limitele respectului de sine
[click > zoom in]
Grecia acuza FMI si UE de amestec in treburile interne, dupa ce finantatorii externi au cerut guvernului de la Atena sa scoata la privatizare active in valoare de 50 de miliarde de euro si sa accelereze reformele structurale.

Intr-un comunicat dat publicitatii sambata, purtatorul de cuvant al Guvernului Giorgios Petalotis spune ca inspectorii internationali au avut un comportament "inacceptabil" in conferinta de presa pe care au sustinut-o vineri, la încheierea vizitei lor de evaluare trimestriala.

Inspectorii au spus, totusi, ca vor recomanda deblocarea, luna viitoare, a urmatoarei trase din imprumut, in valoare de 15 miliarde de euro, din marele imprumut de 110 miliarde.

Cel mai probabil vor fi scoase la privatizare companiile de stat care nu sunt listate la bursa si ce tine de dezvoltarea domeniului public, inclusiv facilitatle olimpice care au ramas nefolosite de la Jocurile gazduite de Atena in 2004."Avem nevoi, dar şi limite si nu negociem cu nimeni limitele respectului de sine. Nu primim ordine decat de la poporul grec", a declarat purtatorul de cuvant al Guvernului.

sursa tv-net


0 comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites