Thursday, October 7, 2010

RETETE ECO

Share/Bookmark

-otetul - este un acid care neutralizeaza sarea aparuta in timpul curateniei. Poate fi utilizat pentru toalete, carpete, curatarea agentilor nedoriti de pe sticla si de pe alte produse din casa

-Bicarbonatul de sodiu: un agent de curatare care este sub forma alcalina in mod natural. Poate fi folosit pentru indepartarea petelor si a grasimii, dar este folosit si ca dezinfectant.

-Sarea: este utilizata pentru prevenirea aparitiei furnicilor. Poate indeparta pete din locuinta si mirosurile neplacute.

-Sucul de lamaie: este un dezinfectant sub forma acida in natura. Este excelent ca un acid natural pentru curatare.

-Amoniacul: in chimie este o baza alcalina. Amoniacul este o forma de nitrogen, si este mai sigur fiind biodegradabil si volatile. Este, de asemenea, unul dintre cei mai populari agenti de curatenie.

-

Mucegaiul de pe tavanul din baie, dintre placile de gresie, de sub chiuveta poate fi indepartat si prevenit tot cu o solutie de apa si otet.

Dar nu numai petele de calcar pot fi indepartate cu otet. Urmele de mancare arsa de pe oale, petele de transpiratie de pe haine, urina de animale de pe covor, toate pot fi curatate cu otet.



Ca si bicarbonatul, otetul este un bun odorizant. Daca ai o camera plina de fum sau vapori de vopsea, pune putin otet intr-un bol sau arunca putin in aer pentru a indeparta mirosul.



Sucul de lamaie


Ca si otetul, sucul de lamaie este usor acid si poate dizolva rapid grasimea. De asemenea, poate fi folosit ca inalbitor si odorizant. Foloseste-l pentru a curata si indeparta mirosul de pe tocator, chiuveta de bucatarie, tacamuri. Daca il combini cu sare, poate sa scoata o multime de pete de pe tesaturi sau chiar de pe mainile tale.



Sarea



Ca si bicarbonatul de sodiu, sarea este pe nedrept ignorata. Poate sa curete foarte bine suprafetele albe, smaltuite, cum sunt chiuvetele, cada, toaleta, daca este amestecata cu terebentina pana cand formeaza o pasta. Lasa aceasta pata sa actioneze timp de 15 minute, apoi sterge suprafata cu un burete ud. Pentru a curata grasimea, amesteca sarea cu alcool pur.



Uleiurile esentiale



Pe langa faptul ca improspateaza aerul din camera, unele uleiuri au proprietati antibacteriene. Uleiul de levantica sau din arbore de ceai pot fi folosite pentru a dezinfecta si parfuma obiectele sanitare si podeaua. Ele se pot folosi singure sau se pot adauga in amestecul de apa si otet, apa si suc de lamaie, apa si bicarbonat, etc. La fel de bine se pot folosi pentru a curata si a da luciu mobilierului din lemn.



Uleiul de masline



Ca si uleiurile esentiale, cel de masline se poate folosi cu succes pentru a curata mobila, in locul spray-urilor speciale, scumpe si pline de chimicale. Prepara o solutie din trei parti ulei de masline si o parte otet cu care poti curata orice obiect de mobilier din lemn.



Cartofii



Cartofii taiati in jumatate sunt o solutie buna pentru a indeparta rugina de pe obiectele metalice din bucatarie. Dupa ce freci suprafata cu jumatatea de cartof, sterge cu putina sare sau pune sare direct pe cartof.



Pasta de dinti



Este cunoscuta proprietate pastei de dinti de a curata obiectele din argint. Dar ea poate fi folosita si pentru a indeparta petele de apa de pe mobilierul din lemn. Pune pasta de dinti pe pata, las-o sa se usuce, apoi sterge.



Boraxul



Boraxul este o pudra alba care se gaseste la orice farmacie. Este un produs care indeparteaza mirosurile neplacute, petele si mucegaiul. Se poate amesteca cu otet pentru a forma o pasta care curata petele dificile de pe obiectele din portelan.



Pentru a preveni dezvoltarea bacteriilor care dau mirosurile neplacute, pune o jumatate de ceasca de borax pe fundul cosului de gunoi.



Peroxidul de hidrogen



Peroxidul de hidrogen se gaseste la farmacie sub forma de pastilute care se dizolva in apa. Cu ceva ani in urma, se folosea impreuna cu apa oxigenata pentru a deschide culoarea parului. Dar poate fi folosit si pentru scoaterea petelor de pe hainele albe, in locul clorului. Dizolva cateva pastilute intr-o ceasca de apa, apoi aplica solutia pe pata. Functioneaza foarte bine pe petele de sange.

0 comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites