Sunday, December 5, 2010

Supa crema de mere, ungureasca

Share/Bookmark

Supa crema de mere, ungureasca

Supa crema de mere este o reteta de inspiratie ungureasca pe care nu am testat-o inca, dar, fiind sezonul merelor si avand in fata un weekend intreg pentru experiente culinare, cu siguranta voi face o incercare.
Procesul tehnologic este simplu, iar ingredientele la indemana oricui; supa crema de mere se prepara aproape la fel de usor precum sosul pesto, odata ce aveti in bucatarie un blender.

supa crema de mere Supa crema de mere, ungureasca

Ingrediente pentru supa crema de mere

2 lingurite ulei de rapita sau unt
2 mare medii, decojite si tocate
1 cartof alb, decojit, taiat cuburi
1 / 2 cana ceapa tocata fin
1 / 4 ceasca felii subtiri de telina
1 / 4 lingurita de sare
1 / 4 lingurita salvie uscata
un praf de boia iute de ardei, ungureasca
piper proaspat macinat, dupa gust
3 linguri de smantana cu 18% grasime

Mod de preparare supa crema de mere

Se incalzeste uleiul (untul) intr-o cratita, la foc mediu. Se adauga merele, cartofii, ceapa si telina; se calesc amestecand des, pana cand ceapa devine translucida, aproximativ 5 minute.
Se adauga sare, salvia, boiaua de ardei si piperul, si se mai tine pe foc pentru 30 de secunde. Se acopera cu apa si se aduce la fierbere. Se fierbe pana cand cartofii pot fi strapunsi de furculita, 10-15 minute.
Se transfera supa intr-un blender mare, se adauga smantana si se amesteca pana se omogenizeaza.

Servire supa crema de mere

Supa crema de mere se poate servi cu seminte, insotita de crutoane sau decorata cu frunze proaspete de telina.

sursa www.bucatar.net

0 comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites