Thursday, December 9, 2010

“Cimitirul Diavolului” in Siberia

Share/Bookmark

“Cimitirul Diavolului”  in Siberia

“Cimitirul Diavolului” in Siberia

"Exista un petec de pamant denumit Cimitirul Diavolului nu departe de satul Kova din regiunea siberiana Krasnoyarsk, acoperit cu cadavrele unor pasari si animale care, in mod misterios, refuza sa intre in descompunere.

Vegetatia locului este saracacioasa, nu traiesc animale aici iar oamenii care se intampla sa tranziteze regiunea acuza din senin migrene inexplicabile si ciudate stari de anxietate. Se crede ca energia funesta a locului, responsabila de toate aceste lucruri, are de a face cu prabusirea de acum un secol a unui meteorit in apropierea raului Tunguska.

Intr-un interval de zece ani, intre 1980 si 1990, aproximativ 75 de persoane care au pornit in cercetarea Cimitirului Diavolului si-au aflat sfarsitul in taigaua siberiana. Trei grupuri organizate au disparut fara urma. Spre exemplu, in 1992, un grup de turisti din orasul Nabarezhnye Chelny a luat calea acestei destinatii si nu s-a mai intors niciodata.

De asemenea, mai multe expeditii au fost initiate de armata pentru explorarea locurilor, dar echipele fie au disparut fie, sesizand distrugerea brusca a echipamentelor si experimentand stari si intamplari ciudate, si-au abandonat misiunile.

Multi experti sunt de parere ca explicatia ciudatelor fenomene vine dinspre evenimentul din 1908 al presupusei prabusiri a unui meteorit in Krasnoyarsk Krai, in dimineata zilei de 30 iunie 1908. Unele documentari de atunci atesta faptul ca vitele scoase la pascut de satenii din apropiere au murit in masa numai apropiindu-se de zona in care a avut loc explozia care a luminat cerurile de deasupra a peste o jumatate de Glob.

La sfarsitul anilor ‘20, un zoolog expert, Shemchenko, a incercat un experiment in zona Cimitirului Diavolului. El a aruncat o sfoara cu o greutate la capat in groapa din centrul campiei. Aceasta a cazut in abis cateva zeci de metri, fara a ii atinge fundul. Shemchenko este cel care a observat ca pasarile moarte zac numai in apropierea gropii iar pielea lor are o ciudata tenta purpurie.

O alta versiune de explicare a fenomenului vine de la profesorul de fizica si matematica Victor Zhuralev, care in anii ‘80 a sugerat ca un foc subteran arde mocnit sub Cimitirul Diavolului.

Un zacamant de carbuni trece prin acea regiune. In caz de lipsa de oxigen, arderile de carbuni sunt acompaniate de emisiile incolore si inodore de monoxid de carbon, un gaz otravitor pentru organismele vii. Totusi, aceasta teorie din urma nu explica distrugerea echipamentelor si disparitia unor harti care indica drumul pana la cimitir."

sursa piatza.net

NOTA MEA-Va mai aduceti aminte de celebrul film al lui Tarkovski 'Stalker' sau 'Calauza'? A fost scris dupa accest incident real...a classic

Simbolistica extrem de bogata a permis cenzurii KGB si ceausiste sa ruleze acest film mistic in esenta.

Un meteorit a lovit pamintul in zona Tungus, si zona a fost inchisa de armata pentru cercetari. Dupa ceva timp s-a observat ca daca reuseai sa ajungi intr-o anumita camera din zona, ti se indeplinea orice dorinta, dar atentie era posibil sa nu fie dorinta pe care ti-o puneai, ci cea mai adinca dorinta a sufletului tau.

Totusi ca sa ajungi in zona era imposibil(armata, zona inchisa, pericolele de moarte cu care te intilneai la tot pasul) daca nu aveai o CALAUZA. SI singura fiinta ce putea sa isi asume aceasta calitate era un barbat considerat de ceilalti tarat si nebun........singurul care nu avea voie sa-si puna nici o dorinta, chiar daca traia in saracie lucie si cu un copil considerat de ceilalti retardat............


poezia recitata de Maimutica la finalul filmului

**********

I love your eyes, my dear

Their splendid sparkling fire

When suddenly you raise them so

To cast a swift embracing glance

Like lightning flashing in the sky

But there is a charm that is greater still

When my love's eyes are lowered

When all is fired by passion's kiss

And through the downcast lashes

I see the dull flame of desire2 comments:

Ai vazut "Bucuresti 13, un documentar despre disparitia misterioasa a doi studenti la Politehnica"?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites