Wednesday, December 8, 2010

JULIAN ASSANGE A FOST ARESTAT

Share/Bookmark

Fondatorul WikiLeaks, Julian Assange, a fost arestat

7 Decembrie 2010, ora 12:38
Mareste  fontul| Trimite pe facebookr| Trimite pe twitter| Trimite pe  yahoo messenger| Trimite pagina  unui prieten| Printeaza  pagina

Julian Assange, fondatorul controversatului site WikiLeaks, a fost arestat de poliţia britanică din cauza unor acuzaţii de abuz sexual, anunţă Sky News. Australianul, în vârstă de 39 de ani, a fost reţinut, marţi dimineaţă, de ofiţerii de la Scotland Yard, pe baza unui mandat european de arestare.

Două femei din Suedia l-au acuzat pe Assange de "viol", infracţiunea având loc se pare în luna august, atunci când fondatorul WikiLeaks a vizitat ţara nordică. După terminarea audierilor, Assange se va prezenta în faţa magistraţilor pentru a se decide dacă suspectul poate fi extrădat sau nu.

Julian Assange / Foto EPA

Avocatul lui Julian Assange a atras însă atenţia că aceasta este o "mişcare politică", menţionând că australianul vrea să afle exact care sunt acuzaţiile care îi sunt aduse pentru ca apoi să le poată demonta.

Site-ul WikiLeaks a devenit cunoscut după ce a publicat mai multe convorbiri secrete cu referire la războiul din Afganistan dar şi mai multe mesaje clasificate trimise de diplomaţi americani aflaţi în alte ţări.

sursa libertatea.ro


0 comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites