Tuesday, June 1, 2010

Citeşte-ţi soarta în bobi

Share/Bookmark



Cu ajutorul grăunţelor poţi să afli ce ţi-a hărăzit destinul. Cel  puţin aşa susţin femeile de la ţarăFiecare dintre noi îşi doreşte să afle dinainte ce-i hărăzeşte soarta. De-a lungul istoriei, oamenii au investit încredere în diverse metode de ghicit, iar în România, “datul în bobi” a devenit o artă a femeilor de la ţară. Regulile sunt simple, aproape matematice şi, dacă reuşeşti “să prinzi” descântecul recitat de bătrâne, atunci calea bobilor este netezită şi îţi “citeşti” singur viitorul. Totuşi, se spune că nu este bine să pui de două ori aceeaşi întrebare bobilor. Ei răspund corect o singură dată (prin “Da” sau “Nu”).

De ce ai nevoie:
41 de bobi (boabe) care pot fi de porumb, de fasole, de mazăre sau de orez.
O sită sau un bol în care să amesteci bobii.
O faţă de masă.

Cum procedezi:
Se întinde faţa de masă. Se pun toţi bobii într-o sită sau într-un bol şi se amestecă bine. Cât faci acest lucru, îţi pui în gând o dorinţă sau o întrebare la care vrei răspuns. Apoi rosteşti acest descântec:

“41 de bobi, 41 de fraţi, Bine ştiţi, bine ghiciţi, Să alergaţi, să căutaţi, Pe unde ştiţi şi să-mi ghiciţi Aşa cum a ştiut plugarul să vă semene Şi voi aţi ştiut să încolţiţi, Să creşteţi şi să vă-nmulţiţi Aşa să-mi arătaţi Voi patruzeci şi unu de bobi descântaţi Iar de nu, să vă risipiţi câte unul şi doi, să nu se aleagă nimic din voi.”

După rostirea acestui descântec, se răstoarnă bobii şi se împart în câte trei grupe, în funcţie de cum s-au adunat.

Se iau apoi din fiecare grămăjoară câte doi bobi, până când rămân unul sau doi în fiecare grupă. Boabele rămase din cele trei grupe formează prima linie. Bobii daţi la o parte anterior se amestecă din nou şi se împart iar în trei grupe.

Din nou se aleg câte doi bobi până mai rămân unul sau doi în fiecare grupă. Astfel, se formează a doua linie. Gestul se repetă şi a treia oară cu boabele date deoparte şi se formează a treia linie.

Aşadar, în final se obţin trei linii cu câte trei grupe, în total nouă grupe. Grupele se numără de la stânga la dreapta, începând cu prima linie şi apoi se “citesc” bobii aliniaţi urmând instrucţiunile de mai jos.

Cum interpretezi:
Un singur bob rămas într-o grupă înseamnă “Da”, în vreme ce doi bobi rămaşi într-o grupă înseamnă “Nu”. Acum îţi spunem ce reprezintă fiecare din cele nouă grupe ca tu să poţi identifica, în schema formată de tine, răspunsul la întrebarea pe care ţi-ai pus-o în gând.

GRUPA 1 - situaţia financiară
GRUPA 2 -faimă
GRUPA 3 - dragoste
GRUPA 4 - familie
GRUPA 5 - sănătate
GRUPA 6 - copii
GRUPA 7 - profesie
GRUPA 8 - călătorii
GRUPA 9 - prieteni

LINIA 1 - CAPUL- Dacă în această linie predomină grupele de doi bobi, atunci persoana căreia i se ghiceşte trece prin momente mai grele, iar dacă predomină câte un bob, atunci va reuşi să rezolve greutăţile pe care le întâmpină.

LINIA 2 - INIMA- Dacă predomină grupele cu un bob, persoana căreia i se ghiceşte are noroc în dragoste, iar dacă predomină grupele cu doi bobi înseamnă că întâmpină greutăţi în relaţia sentimentală.

LINIA 3 - PICIOARELE- Dacă în această linie predomină grupele cu câte un bob înseamnă că persoana în cauză va avea o carieră de succes, iar dacă predomină grupele cu câte doi bobi înseamnă pierderi financiare


0 comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites