Thursday, March 25, 2010

BUNATATI DE POST


NUGA CU CIOCOLATA, MIGDALE SI FISTIC

Ingrediente

100 g migdale,
100 g fistic, nesarat, crud,
200 g miere,
200 g zahar,
1 lingurita glucoza,
150 g ciocolata neagra,
100 ml apa,

Mod de preparare

Apa se pune la fiert si cand clocoteste intens, se adauga zaharul si glucoza, se lasa la fiert, pana devine un sirop usor legat. Separat se topeste mierea, se pune intr-o craticioara, la foc domol, se lasa pana devine lichida si fierbe, se poate adauga putina apa. Ciocolata se pune la topit la bain-marie. Se amesteca mierea lichida si zaharul topit. Se adauga migdalele si fisticul(de preferat sa fie putin prajite intr-o tigaie cu putin zahar), maruntite. Se adauga apoi ciocolata topita. Se amesteca bine toate ingredientele. Se varsa apoi intr-o tava acoperita cu hartie sau un celofan. Se lasa sa se intareasca peste noapte. Se taie apoi in bucatele. Se poate pastra mult timp intr-o cutie inchisa ermetic.


Salata de capsuni si menta


Ingrediente

500 g capsuni,
100 g stafide albe,
10-15 frunze de menta,
1 lingura de zahar pudra,
1 lamaie,
3 linguri rom,


Mod de preparare

Stafidele se pun intr-un bol, se adauga romul si 5-6 frunze de menta taiate marunt, se lasa cateva ore sau de pe o zi pe alta. Capsuniile se spala si se taie jumatati pe verticala, se adauga zaharul, lamaia stoarsa, stafidele, restul de frunze de menta. Se tine la frigider, 2-3 ore inainte de a fi servita.

Prajitura cu stafide si ciocolata vegetala


Ingrediente

4 pahare faina,
2 pahare zahar pudra,
100 g ciocolata neagra, vegetala,
4 linguri margarina,
1 plic drojdie,
150 g stafide uscate,
lapte vegetal sau apa,

Mod de preparare

Cuptorul se preincalzeste cu 10 minute inainte, la 170°C. Ciocolata se da pe razatoarea mica. Stafidele se tin 1 minut sub jetul de apa. Intr-un bol se amesteca faina, margarina si drojdia. Se amesteca bine cu mana, pana ce compozitia devine omogena, se adauga apoi stafidele surse si tinute pe un servet pentru a inlatura surplusul de apa. Se amesteca bine apoi se adauga ciocolata rasa. Continuand sa se amestece se adauga laptele sau apa, treptat pana se face o pasta omogena, nu moale. Se lasa la loc cald aproximativ 1 ora. Se aseaza apoi compozitia intr-o forma unsa cu margarina si tapetata cu faina. Se da la cuptor pentru 45 minute.

0 comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites