Tuesday, February 23, 2010

PALATUL ILUZIILOR



"The Art of dissolving boundaries is what living is all about."-Chitra Banerjee Divakaruni

Tocmai am terminat de citit-in lacrimi-"Palatul iluziilor' exceptionala carte a Chitrei Banerjee Divakaruni.
Ok Nu auzisem niciodata de aceasta scriitoare, si am cumparat cartea de la
Steimatzki pentru ca avea sclipici pe coperta. Stiu, pitzipoanca intelectuala din mine isi aratase coltii vopsiti in roz cu aplicatii de Swarowski, in acea dupa amiaza de acum o luna, si totusi, enigmatic, Krishna -cel care tese iluzia cosmica visind-o- a fost cel ce m-a indemnat s-o iau.

Prin ce mistere de neinteles creierului uman obosit de minciunile ego-ului, am ajuns sa citesc-intr-o perioada in care obosita de
certurile de familie- I gave in to my obsession for the Mother? O perioada in care purificarile karmice au devenit atit de intense incit a muri parea bliss.
Ca intotdeauna am realizat ca nu exista coincidente si ca mina ferma a dharmei ne ghideaza in orice facem.

"Palatul iluziilor" nu este palatul pe care yakshas l-au creeat pentru Panchaali-un palat de o frumusete nemaintilnita, nemaivazut pina atunci si nici de atunci incoace pe pamint, ci acest trup, cel ce gazduieste actorii care sintem cu totii, mastile pe care Krishna-sau orice alta forma a divinitatii vreti-le imbraca pentru a genera iluzia si visul din care trebuie sa ne trezim, pentru a ne aduce aminte ca sintem perfecti-buddhas by nature.

Baghavad Gita, este repovestita in carte, prin ochii lui Panchaali, regina ce s-a casatorit cu 5 frati si l-a iubit pe al 6lea, cel care ii era interzis, cauza razboiului ce a dus la disparitia unei dinastii si cauza salvarii lor.

"Palatul iluziilor' este cea mai tare carte pe care am citit-o vreodata- si citesc de la 4 ani- zguduitoare prin sinceritate si exceptional redata de o scriitoare al carui talent nu vine din minte, nici din inima, ci din spirit.



0 comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites