Monday, February 15, 2010

KUMBHA MELA- O CALATORIE IN INIMA INDIEI

Kumbh Mela, cel mai mare festival religios din lume, se desfasoara vreme de 4 luni, o data la 12 ani. Incepand cu 12 februarie a.c., festivalul a intrat in cea de-a doua faza, care a inceput cu Pratham Shahi Snan, Prima Baie Regala.


Aproximativ 20 de milioane de indieni sunt asteptati anul acesta sa participe la Kumbh Mela, numarul mare de credinciosi transformand evenimentul in cel mai mare festival religios din lume. Kumbh Mela se desfasoara o data la 12 ani, incepe pe 14 ianuarie si se sfarseste pe 28 aprilie.Dintre cele 20 de milioane de persoane care iau parte la festivitati, 5 milioane sunt sadhus - oameni considerati sfinti, calugari, asceti si initiati, practicanti de yoga. Cele mai importante evenimente ale festivalului sunt baile ritualice, 11 la numar, care se fac in cel mai apropiat rau.


Baile sunt urmate de discutii religioase, cantece, actiuni caritabile si dezbateri privind lumea. Anul acesta, ciudatii mistici sadhus, usor de recunoscut prin straiele precare, parul lung, impletit, si pielea acoperita cu cenusa, au introdus pe agenda de discutii a ceremoniei si o tema de mare actualitate: incalzirea globala.

sursa descopera.ro

0 comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites