Monday, May 11, 2009

Intreaga umanitate este corpul sufletului tau

O intrebare primita: Atunci cand cineva aude pentru prima data de “Garantie Reciproca” si dependenta universala, felul acesta de a vorbi il supara si este respins. Cum explicam ca unirea este benefica?

Raspunsul meu: Imagineaza-ti ca aceasta persoana a fost implicata intr-un accident si este pe muchia dintre viata si moarte. Intregul sau corp este sfaramat si sta intins fara suflare pe targa. (Aceasta imagine nu este departe de adevar, caci sfaramarea sufletului este ca un accident.)

Daca el ar simti ca singurul mod prin care ar putea sa revina la viata este cu ajutorul prietenilor sai, nu i-ar mai repugna ideea unei garantii reciproce. Ar intelege ca nu are un corp al lui, ci numai un punct. Si corpul sau intreg - brate, picioare, creier si toate celelalte - este ceva ce poate avea numai de la ceilalti.Ar primi aceste parti ale corpului daca ceilalti si le sacrifica pe ale lor pentru el.
Aceasta este o garantie reciproca. Este atunci cand, in plus fata de punctul singular cu care incepi, tot ceea ce primesti vine numai prin conectarea ta cu ceilalti. Aceasta pentru ca dorinta de a primi nu exista in lumea spirituala; acolo exista numai dorinta de a darui. Prin urmare, nimeni nu traieste numai pe socoteala sa, ci pe seama sacrificiilor facute de intreaga omenire. Ei sunt corpul tau.
Tu esti numai un punct, pe cand umanitatea este corpul sufletului tau. Toti acesti oameni trebuie sa iti dea organele de care ai nevoie. Daca tu ii vei iubi si daca ei vor fi conectati unii cu ceilalti, atunci forta Garantiei Reciproce va darui tot ceea ce este necesar pentru fiecare dintre noi.
Este bine ca azi oamenii incep deja sa inteleaga ca nu vor sa fie in garantie reciproca cu altii. Insa odata ce ei vor invata ca nu pot supravietui singuri, oamenii vor dori garantia reciproca. Si atunci ei vor realiza ca nu au puterea de a o atinge prin forte proprii. Isi vor dori cu pasiune ca legea Garantiei Reciproce sa ii guverneze, insa vor descoperi ca nu pot sa ajunga la ea si nici sa o practice.
Atunci vor striga asa de tare incat vor primi aceasta calitate de sus. Si din acel moment, ei vor deveni ‘sclavii’ Creatorului si nu ai Faraonului. Aceasta se va intampla datorita dorintei lor de a avea alta putere, o autoritate diferita care sa ii guverneze. Aceasta autoritate este forta daruirii, care inlocuieste egoismul innascut.
Traducere – Corina Bontas pentru kabbalah romania

0 comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites