Sunday, December 14, 2008

INTERVIU TAISHA ABELAR 3- ASEMANARI SISTEME

Nu poti studia vrajitoria si nu poti intelege ce se intimpla fara sa renunti la ce ai in lumea de zi cu zi, fara sa iti modifici ideile depsre natura a ceea ce esti, si ceea ce faci zilnic....Exista alte arii de studiu-de exemplu filzofiile orientale care au acelasi concept de alterare a altor relaitati, de a fi constient acum si aici. Si ei au termenul de "marea trecere".
De fapt si eu voiam sa-mi denumesc cartea la fel, dar fiind un termen buddhist si nu unul vrajitoresc am renuntat. Cu toate ca cele doua concepte par a fi acelasi lucru, de fapt nu sint. Si ei sint interesati de explorarea perceptiei, dezvoltarea si trezirea corpului din vis. Unele dintre tehnici sint chiar similare, linistind dialogul interior folosind meditatia. Dar diferenta este ca ceea ce un practicant trebuie sa faca este sa renunte la modul linear in care gindeste si pina ce acest lcuru nu este facut atasamentul de tine ca persoana asa cum o stii ramine obstacolul fundamental-si disciplinele orientale vorbesc despre acest aspect. Dar tot ceea ce pot spune este ca noi chiar facem asta, intr-un mod diferit.

Ne petrecem intreaga viata cu aceasta procedura , eliminind atasamentele catre lume in fiecare zi, partea noastra umana, acel punct de asamblare in care ne-am nascut, indepartindu-ne de el si explorind aceste alte dimensiuni. Deci poate ca si conceptele noastre nu sint unice, dar practica cu sigurnata este. Noi traim conceptul la nivel corporal.
Vrajitoria este cu adevarat creeata sa ai experiente corporale, mai degraba decit sa trancanesti filozofic despre ceva asa cum fac filozofii sau fizicienii new age. Eu nu sint fizician dar si ei au intrat in anumite domenii nedeterminate ale limitei perceptiilor, ale luminii, in ceea ce inseamna sa vezi anumite lucruri. De exemplu ei au realizat ca obiectele nu sint solide deloc...deci soliditatea unui lucru se bazeaza doar pe perceptia noastra, modul incare vedem noi lucrurile. Asa ca fizicienii exploreaza limitele realitatii, a ceea ce ea constituie. Exista deasemenea carti ce combina filozofia orientala cu fizica, asa ca aceasta conexiune s-a creeat deja.
Dar nu stiu citi dintre acesti fizicieni practica toate lucrurile pe care le cunosc intelectual...ei inteleg anumite concepte similare vrajitoriei, dar vrajitoria nu este doar un concept.
Vrajitoria este un mod abstract de viata, astfel incit totalitatea fiintei tale devine la fel de abstracta ca aceste concepte. Asa ca atunci cind spunem ca dublul este luminos si ca este compus din filamente fluide, chiar asa este un vrajitor. El nu spune doar aceasta, el ESTE, pentru ca realitatea sa este bazata pe asta, utilizarea filamentelor de lumina.
Un bun exemplu este gasit in cartile lui Carlos Castaneda in care el este martorul unor fapte incredibile efectuate de don GENARO, in care acesta isi foloseste fibrele pentru a zbura peste o cascada. La inceput C.C. nu a inteles ce vedea, dar acum prin practica desigur fiind capabil si el sa isi arunce fibrele de lumina si sa le lege de anumite locuri, a inteles cu corpul. Recapitularea ne face capabili sa realizam aceste lucruri, sa ne aruncam fibrele, raze energetice, inapoi in trecut si sa le legam de anumite lucruri sau dimpotriva sa le dezlegam. De fapt ceea ce facem este sa dizlocam energia care este legata acolo. Deci iata, exista paralele dar nu si in practica.

0 comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites