Sunday, December 14, 2008

INTERVIU TAISHA ABELAR4- BARBATI SI FEMEI

John: Poti sa ne spui daca exista o dihotomie sexuala intre barbatii si femeile vrajitori? Exista ceva asemanator termenului feminism? Poti sa ne dai o descriere a ceea ce este rolul vrajitorilor..face parte dintr-un mediu cultural? Exista vreun fel de ethos, de punct de vedere al lor in termeni de vedere a realitatii? Poti sa ni-i descrii mai profund?

Taisha: Da..Sa incepem cu definitia vrajitoriei care este abilitatea de a percepe mai mult decit ne este permis in lumea in care ne-am nascut. Ei incearca sa extinda perceptia cu ajutorul anumitor tehnici cum ar fi visatul, stalkingul, tehnicile de privire. Toate duc la deplasarea punctului de asamblare si la renuntarea la modul in care vezi lumea, ca sa poti vedea cum este ea de fapt. Este o contradictie dar poate fi facut. Trebnuie sa te abandonezi si sa renunti.

Este ca o maimutica ce isi baga pumnul intr-un borcan cu alune-ea are alunele in mina dar nu isi poate scoate pumnul pentru ca este prea plin. Daca ar da drumul alunelor si-ar putea scoate mina si s-ar putea elibera. Asa si noi trebuie sa renuntam la ceea ce stinem si stim pentru a face loc noului-trebuie sa renuntam la asteptartile noastre. Asta fac tot timpul vrajitorii.

Antrenamentul este acelasi la baza pentru toti, doar ca am mai spus ca C.C. fiind nagual a fost antrenat sa foloseasca plante psihotropice la inceput. Apoi a intrat in recapitularea vietii. Acesta este fundamentul. Uitati de marijuana, de orice drog. Pur si simpu asezati-va si faceti recapitularea si asta va va muta oriunde doriti voi, va va face sa calatoriti.
Recapitularea vietii inseamna a elimina nucile pe care le tinem in mina. Abandonarea lor este foarte dureroasa, pentru ca toata viata am fost invatati sa ne tinem de ele. Cu cit tii mai puternic de ele, cu atit mai multa forta ii dai egoului tau.
Asa ca vrajitorii ne invata opusul. De aceea antrenamentul vrajitoresc se numeste non actiune, pentru ca ei nu predau nimic. Ei doar transforma in non actiuni lucrurile pe care le-au facut toata viata. Cu toate ca este simplicitatea in persoana, foarte putini oameni sint dispusi sa faca asta, cu toate ca multi vor sa faca parte din grupul lui C.C. Si cind incep sa faca parte li se spune sa faca recapitularea, dar citi o fac de fapt? Putini, pentru ca a putea face recapitularea trebuie sa ai energie, energie pe care o iei din viata de zi cu zi, din iesitul la cluburi, din intilniri sau orice altceva te preocupa acum, a privi la TV sau fiind ingrijorat de munca ta sau de tine insuti. Energia recapitularii trebuie sa vina de undeva pentru ca in primul rind trebuie sa iti faci timp pentru ea. Fizic.
Asa ca oportunitatea exista pentru oricine, dar dorinta trebuie de asemenea sa fie balansata de capacitatea de a o face, altfel devine doar un basm frumos.
Toti ne dorim sa fim diferiti, sa putem face asta si aia, dar pur si simplu nu exista energie pentru aceste lucruri. Cu recapitularea ca metoda de antrenament iti iei energie, faci rost de energie, nu mai doresti doar, ci o Intentionezi. Intentia este foarte diferita de dorinta. Intentia este agatarea energiei tale, telului tau de ceva ce exista deja si este alcatuit de vrajitori. Daca te agati de acel ceva prin recapitulare, atunci te va trage spre sine. Dar trebuie sa si faci acest lucru.
O alta tehnica este antrenamentul privirii. La inceput cind am intrat in tarimul lui Don Juan ma uitam enorm de mult la televizor. Ei mi-au spus, ok daca tot te uiti la televizor (noi ne uitam doar 2 ore pe zi-facusera studii si ajunsesera la concluzia ca 2 ore sint ok), macar uita-te cu el inchis. Si iata-ma pe mine in fata televizorului uitindu-ma la el inchis. Acesta este un act de antrenare a privirii si de non actiune. Voi puteti sa va inventati propriile voastre non actiuni-de exemplu cind va uitati la un meci sa inspirati lumina de acolo.
Asa ca am ajuns la concluzia ca uitindu-ma la TV indeplinesc un act vrajitoresc.

Realitatea vietii cotidiene este ca Alcatraz. Nu exista iesire, nu exista evadare. Exista gardieni care fac totul pentru a nu te lasa sa iesi. Asa ca daca cineva vrea sa se aventureze prea departe nu exista nici o garantie ca va ajunge nici macar pina la tarm.
Asa ca ce putem fac in aceasta situatie? Sa practicam stalkingul si sa fim nedetectabili. UN stalker este o persoana care a adus la nivelul de arta invizibilitatea sa in lume. Poti sa ajungi la tarm daca nimeni nu te vede. Nimic nu ne tine de fapt aici daca aruncam alunele din mina. Dar trebuie sa fim siguri ca nimeni nu ne vede, si trebuie sa facem asta in mod gradat. Altfel ei se vor asigura ca o sa ai o carare plina de capcane, garantat.
Deci cum stateam eu la TV si priveam la el defocalizat am observat cum incepe sa se dizolve, sa devine bidimensional. Ideea de spatiu tridimensional este doar o comanda, ceva ce invatam de mici, asa cum sintem invatati ca masinile se misca rapid. Bebelusii nu stiu asta asa ca mama ii invata sa nu treaca strada neasigurati ca sa nu ii calce masinile. Si in timp, ei invata singuri acest lucru, asa cum invata ca daca isi pun degetul intr-o luminare se ard. Dar cu totii sitm ca exista oameni care pasesc pe carbuni incinsi si nu se ard...deci privirea defocalizata intrerupe factualitatea acestei realitati consensuale.

Acum sa vorbim putin despre femei. Eu am fost antrenata de femeile din grupul lui Don Juan, dar si de catre el personal, pentru ca erau anumite lucruri pe care trebuia sa le inteleg, pentru ca situatia noastra era diferita de cea a stalkerilor si visatorilor din grupul lui, din cauza schimbarii regulei. Totusi antrenamentul nostru nu a urmat regula, decit in putine cazuri. Ca si in cazul lui Castaneda, Don Juan urmarea semnele Spiritului, dar acestea ii spuneau sa nu urmeze regula ci sa lase lucrurile sa se intimple-si la fel a procedat si cu noi.
Recapitularea de exemplu are reguli cum ar fi antrenarea in locuri strimte-mie imi placea sa stau in pestera dar pe Florinda Donner Grau sub nici o forma nu puteai s-o tii in pestera. Asa ca ea recapitula cind mergea pe strada sau cind ii trecea prin fata ochilor o amintire- cu totii putem s-o facem oriunde ne-am afla.
Sau pasele magice care sint tehnici, miscari corporale care ne activeaza corpul din vis, dublul. Exista sute de pase, dar fiecare le face pe cele de care are nevoie. Motivul este ca, pentru a-ti muta punctul de asamblare trebuie sa fii sa devii fluid. Nu exista nici o regula rigida a antrenamentului din aceasta cauza. Mie personal mi s-au dat tehnici estrem de dificile din antrenamentul stalkerilor pentru ca puncutl meu de asamblare se misca haotic si aveam nevoie de acel antrenament.
Alti oameni nu au nevoie de acest antrenament, caci au o aplecare naturala pentru ceva, cum avea Florinda Donner Grau pentru visat(vorbeste despre antrenamentul ei in cartea sa Being in dreaming). Punctul ei de asambalare se misca de cite ori se afla in fata mea. Deodata se muta si incepea sa amestec bucati din alte realitati intr-un mod spontan.

Femeile tind sa aiba o facilitate naturala de a misca punctul de asmablre, in primul rind biologic-ele au menstruatie. Corpul lor se schimba totul din punct de vedere chimic ceea ce le da sansa de a ingera noi stimuli. Ele au si pintecul, (uterul, ovarele) care este un organ ce este capabil sa aiba o functie secundara-poate percepe si intelege in mod direct.
Cu totii spunem ca femeile sint mai intuitive decit barbatii, mai sensibile cind sint la ciclu etc. Este un adevar pe care femeile il pot folosi in loc sa se lase calcate in picioare si sa il vada ca pe un lucru negativ. Ele il pot folosi pentru a face vrajitorie, a recapitula, a-si mari concentratia. Ele vor avea mare dificultate in a citi despre fenomenologie la ciclu, dar vor intra cu usurinta in visat.
Al doilea motiv pentru care este mai usor pentru femei este faptul ca societatea nu le cere acelasi lucru pe care il cere de la barbati. Acestia sint crescuti in general de catre mame cu foarte multa atentie, pentru ca ei sint cei ce trebuie sa perpetueze ordinea sociala. Ei sint cei educati ca sa poata perpetua aspectele ce le-au fost inoculate din copilarie, fie ca este vorba despre medicina sau jurisprudenta.
Insa in zilele noastre aceste lucruri se afla in schimbare- femeile intra in cimpuri de munca in care nu au fost primite niciodata inainte si cred din cauza asta ca pot fi ca barbatii, egali cu ei. Din punctul de vedere al societatii este o paradigma functionala- ele isi restabilesc pozitia fiind avocati sau intrind in aramata. Dar din punctul de vedere al vrajitoriei nu este functional penttu ca ele se leaga cu noi legaturi, mai puternice, de ordinea sociala. Acestea sint dezavantajele.
Carol Tiggs are o cunoastere a acupuncturii extraordinare, comparabila cu a oricarui doctor-ea a invatat aceste lucruri prin antrenamentul vrajitoresc, prin vedere, nu prin antrenament academic. Femeile au o sansa mai mare sa dispara din Alcatrazul zilnic pentru ca nimeni nu le va duce dorul atit de mult ca barbatilor. Functia lor de baza este sa perpetueze familia, sa stea linga barbatii lor, sa ii sustina. Sintem antrenate sa ne sustinem casa, familia si tara, si exista limite impuse de educatie. O femeie poate avea mai putine oportunitati decit un barbat. Asteptarile fata de o femeie graviteaza in jurul casei, caminului.
Dar asa cum spuneam aceste lcururi se schimba acum. Si tocmai din acest motiv ele vor avea din ce in ce mai putina energie de a se ocupa de recapitulare, de a isi extinde perceptiile, de a se misca in alte realitati.

Noi am fost invatate ca in loc sa ne plingem de mila stind in pat, pentru ca ni s-a spus ca la menstruatie avem crampe si dureri, sa folosim aceste schimbari ale corpului nostru pentru a muta puncutl de asamblare, a visa si a face stalking.
Deci nu exista neaparat o diferenta intre antrenamentul femeilor si barbatilor, ci mai degraba aceasta diferenta se face tinind cont de predilectia fiecaruia in lumea vrajitorilor.
Asa cum am mai spus, poti sa te duci la universitate, dar stind tot timpul pe acea platforma a vrajitorilor pe care o construisem inainte, care este corpul nostru energetic. Noi actionam in lume conform nebuniei controlate. Femeile au o modailitate naturala de a intra in aceasta stare pentru ca nu au afilieri abstracte ideologice. Femeile sint foarte pragmatice.
Femeile sint mai preocupate de realitatea imediata-familia, copiii, harana-barbatii sint cei ce se ingrijoreaza de pacea globala, ei sint preotii si politiicenii. De aceea nu spun sa va parasiti sotii daca ii aveti, dar daca nu, mai bine nu va casatoriti pentru ca toata grija voastra se va duce pe familie. Si atunci nu veti avea toata energia pentru a va putea ocupa cu vrajitoria pentru ca veti avea prea putina libertate pentru a percepe cealalta realitate.
Si unde este cealalta realitate? intr-un punct de asamblare care este foarte apropiat de cel al realitatii zilnice, denumit punct geaman, cel ce amalgameaza o realitate geamana, dar diferita. Acolo se intra cind iti energizezi dublul, punctul de asmablre ce guverneaza corpul din vis. Iar vrajitorii mentin acest univers prin stringuri ale perceptiei. Este ca un string ce se infasoara in jurul sau pina cind fiecare string devine complet- aceasta bula devine relaitatea in sine.
Noi ne-am nascut in interiorul unei astfel de bule, dar acele stringuri continua si la un moment dat se unesc cu altele, cu alte realitati. Pe acolo putem trece si noi. Acela este primul loc pe care visatorii il cauta si intra, gasindu-se foarte armonios in alta realiitate.
Acesta este si avantajul de a fi femeie-pentru ca noi intram foarte usor. Don Juan si vrajitorii spun de altfel ca universul este cu preponderenta femionin. Energia feminina poate gasi asemanari in orice parti ale universurilor, spre deosebire de energia masculina care este rigida si incapabila de a se abandona si a-si abandona controlul-deoarece barbatii sint programati sa fie in control in orice situatie. De aceea e atit de greu pentru ei sa se abandoneze, sa accepte, sa se lase purtati in alte realitati.

0 comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites