Wednesday, December 17, 2008

STUDENTI SI MAESTRII REIKI


traducere dupa Reiki Dharma Newsletter Volume 6, April 4, 2002

STUDENTUL REIKI

Toti sintem studenti Reiki, indiferent de cit demult timp lucram cu Reiki. In lumina eternitatii sintem doar bebelusi! Dr. Usui insusi se considera a fi un student al puterii Reiki si se autonota pe a doua treapta a scarii Reiki, lasind loc pentru propria sa dezvoltare spirituala si a noastra.E bine sa va aminti acest lucru data viitoare cind auziti de Mari Maestrii si Mari Mari Maestrii...
Reiki lucreaza cu noi, curge prin noi- in pofida noastra si nu este nevoie sa-l folosim pentru gratificari ale egoului. Sintem mici si nesemnificativi, dar ceea ce curge prin noi e maretz si etern; este mai presus de ideile noastre, de morala si de concepte. Este viata insasi. Odata ce am fost initiati in Reiki pasim pe poarta spre necunoscut. Nici voi, nici profesorii vostri nu cunosc ce are viitorul pregatit pentru voi. Peisajul cautarii voastre este inca virgin.
Relatia dintre voi si profesorul vostru Reiki este de mare importanta. Poate sa va ajute pe calea descoperirii sinelui, sau poate fi in detrimentul cunoasterii. Desigur, in timp, riul ajunge in ocean. Punind profesorul pe un piedestal este prima reactie de admiratie, dar fiti constienti ca pot aparea proiectii ale propriei voastre minti. Daca ridicati pe oricine pe un piedestal, s-ar putea ca pina la urma sa ajungeti sa-l dati jos de acolo.
Pentru a evita acest lucru trebuie sa aveti 3 lucruri:respectul de sine, respectul fata de profesor si respect fata de invatatura. Intr-un fel profesorul NU este mai important decit invatatura in sine. Daca profesorul dispare, altcineva va aparea si puteti avea incredere in viata ca persoana potrivita va sosi(daca aveti ochi s-o vedeti)

OGLINDA

Daca profesorul a dezvoltat o atitudine interioara sanatoasa si este constient de conexiunea sa cu Intregul, si daca nu cade prada egoului, fiind in prezenta sa vi se vor dezvalui lucruri ce au nevoie de atentia voastra.Puteti deveni foarte nervosi pe el si sa faceti greseala sa credeti ca e vina profesorului, cind de fapt este slabiciunea voastra. Sau puteti sa va indragostit de el/ea proiectind nevoia voastra de iubire asupra sa. Pentru a evita aceste lucruri trebuie sa chestionati orice vine din interiorul vostru si sa-l vedeti asa cum este. Daca sinteti nervosi, duceti-va la radacina miniei si confruntati-o cu sinele vostru superior.

PROIECTII

Tindem sa proiectam dificultatile noastre asupra celorlalti. Aceste dificultati pot fi indepartate preintr-un post mental: opriti-va in a-i judeca pe ceilalti si pe voi insiva! Exista un mare pericol ca emotiile voastre sa se inchide de tot daca sint reprimate.Orice se intimpla in acel moment va avea un mare efect asupra fiintei ca intreg. De aceea in momentul in care simtiti ceva, este bine sa-l si exprimati. Aceasta se numeste emotie primara. Dar daca reprimati emotiile ele mai tirziu vor iesi la suprafata in situatii ce nu cer acea emotie particulara. Si tot ceea ce veti spune va iesi distorsionat. Aceasta se numeste emotie secundara. Cel mai usor mod de a trai in armonie cu emotiile voastre este sa le constientizati cind ies la suprafata, sa le exprimati si apoi sa le uitati.

PROFESORUL REIKI

Ca profesor Reiki aveti mari responsabilitati. Pentru ca Reiki este o cale a realizarii sinelui, veti fi confruntati cu problemele voastre ca si cu cele ale elevilor vostri. Cea mai buna cale de a face fata ambelor este sa fiti plini de compasiune catre ei si constienti de ceea ce atinge inimile si mintile voastre. NU sinteti imuni la cresterea spirituala! Viata continua ducindu-va mereu spre experiente noi si necunoscute.
Interactiunile cu elevii pot scoate la iveala probleme pe care nu le-ati rezolvat in trecut. Fiti recunoscatori acestei ocazii. Rugati-va partenerul sa va atraga atentia daca deviati de pe cale si sa va sustina cind sinteti loviti. O mare sursa de suport si ajutor este ne-cunoasterea. Cind cineva ma intreaba ceva ce nu pot raspunde ii raspund pur si simplu "NU stiu". In acest fel nu sint tentat sa devin o persona diferita de cea care sint cu adevarat.
Ca profesor Reiki puteti intilni urmatoarele situatii:

JOCURI DE PUTERE

Pentru ca multi cred ca sinteti grozavi este tentant ca si voi sa incepeti sa credeti acelasi lucru. Puteti evita asta raminind centrati, observindu-va respiratia, si raminind smeriti. Cind o problema de putere apare, lasati-o sa treaca in acelasi moment-fiti martorii sai.

JOCURI MATERIALE

Cind cantitati mari de bani sint implicate in antrenamentul Reiki (ca in USA unde gradul de maestru este10.000 usd), exista pericolul de a deveni prea interesat de acele bucati mici de hirtie. Exista o cale usoara de a deveni confortabili cu ele, cerind exact suma care va face fericiti si nu lacomi.

TERITORIUL MAESTRILOR REIKI

Multi profesori se comporta ca niste pisici. Ei isi marcheaza teritoriul, ii inspecteaza marginile zilnic, il marcheaza cu mirosul lor si se lupta cu cei ce trec aceste granite. Cea mai usoara cale de a distruge aceasta atitudine este cultivarea sentimentului ca exista destul pentru fiecare. Nu trebuie sa faci nimic ca sa respiri, sa supravietuiesti, sa traiesti. De obicei este un fapt natural!

TRADAREA

Puteti sa va simtiti tradati cind unul dintre studenti va lasa pentru a studia cu altcineva, sau cind incepe sa va vorbeasca de rau. Cel mai bun mod de a face fata acestei situatii este sa aveti atitudinea cerului albastru care nu se schimba niciodata. Norii vin si pleaca, dar voi ramineti simpli ca natura voastra cea mai profunda.

0 comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites