Saturday, November 27, 2010

MONDO CANE-FILMUL DE WEEKEND

Share/Bookmark

Mondo Cane

poster mondo cane "Pe Planeta Pamant locuiesc niste fiinte ciudate si periculoase, cu obiceiuri ciudate. Aceste fiinte isi spun oameni. Ei au trimis in spatiu o capsula digitala a timpului cu mesaje mincinoase catre civilizatiile universului…" este foarte probabil ca asa ar suna raportul extraterestrului gasitor al respectivei capsule .


Este exact tichia de margaritar de care avea nevoie omenirea. Sa se fi uitat oare de impartirea lumii in bogati si saraci, sa nu fi fost cele doua razboaie mondiale ? Inchizitia, Holocaustul, Hiroshima si Nagasaki… etc. etc. De ce aceste informatii lipsesc din continutul capsulei ?
Poate ca una sau doua secvente din filmul Mondo Cane ar fi meritat sa fie incluse si ele in faimoasa capsula digitala.

——-
"Gliese 581 c" este cea mai apropiata planeta extrasolara ale carei caracteristici de temperatura, suprafata si marime se apropie cel mai mult de cele ale Pamantului. Ipotezele initiale au aratat ca temperatura medie la suprafata acestei planete sunt de 0 ° C si 40 ° C. Acest lucru ar permite existenta unor forme de viata asemanatoare celei terestre.


La data de 10.09.2008, catre Gliese 581 c a fost emis un semnal digital radio. Semnalul este o capsula digitala a timpului si contine 501 mesaje selectionate in urma unui concurs.
Pentru a ajunge la destinatie mesajul trebuie sa strabata 118 trilioane de mile; se asteapta ca mesajul sa ajunga la planeta Gliese in anul 2029.

——-
Caseta film Mondo Cane
Titlul: Mondo Cane – A Dog's Life
Regia: Paolo Cavara
Scenariul: Paolo Cavara
Narator: Stefano Sibaldi

Filmul Mondo Cane
Mondo Cane (O viata de câine, de asemenea, un blestem în limba italiană) este un film documentar italian lansat în 1962 şi regizat de Paolo Cavara, Jacopetti Gualtiero şi Franco Prosperi. Filmul constă într-o serie de documentare scurte despre diferite practici culturale din întreaga lume, cu scopul de a soca sau surprinde publicul predominant vestic, cu un banchet de insecte şi o cargo cult din Pacificul de Sud. Stilul documentar-şoc Mondo Cane a inspirat multe imitaţii, inclusiv "Shocking Asia" şi seria de filme "Faces of Death".


vedeti player filmul Mondo Cane
filmul are traducere in limba romana


-


1 comments:

excellent articles, useful for me. keep writing and happy blogging.

generic cialis

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites