Wednesday, April 28, 2010

INIMAGINABIL! Trăieşte de 70 de ani fără apă şi mâncare



Un ascet hindus care a împlinit 83 de ani afirmă că în ultimii 70 de ani a trăit fără apă şi mâncare, motiv pentru care a fost pus sub observaţia medicilor şi a oamenilor de ştiinţă, într-un spital din vestul Indiei.
Yoghinul Prahlad Jani a fost internat în spitalul din Ahmedabad pentru efectuarea unor teste medicale, fiind monitorizat 24 de ore din 24. "Din aceste observaţii vom afla, poate, mai multe lucruri despre supravieţuirea oamenilor fără hrană şi fără apă", a declarat medicul G. Ilavazahagan, directorul Institutului Naţional de Apărare, specialist în psihologie.

Acest institut face parte din organizaţia de cercetare şi dezvoltare din cadrul Ministerului indian al Apărării, care a fabricat, în 2009, grenade umplute cu ardei iute, folosite pentru îndepărtarea manifestanţilor.

Testele medicale vor dura între 15 şi 20 de zile şi au ca sop "elaborarea unor strategii de supravieţuire în cazul unor catastrofe naturale, în condiţii extreme de stres sau pentru misiuni spaţiale pe Lună sau Marte", a adăugat aceeaşi sursă. Bărbatul nu a băut nicio picătură de apă, nu a mâncat şi nu a mers la toaletă timp de 70 de ani.

Oamenii de ştiinţă speră să identifice tipul de energie care îl ţine în viaţă pe yoghin, sperând că în viitor şi soldaţii vor ajunge la performanţa de a trăi fără apă şi mâncare.

"Jani spune că meditează pentru a avea energie. Soldaţii noştri nu vor putea să mediteze, însă am dori, totuşi, să aflăm mai multe despre fiinţa umană şi despre corpul ei", a adăugat G. Ilavazahagan.

Rezultatele acestor investigaţii medicale vor fi cunoscute peste două luni.

Yoghinul este monitorizat în fiecare secundă cu ajutorul a două camere de luat vederi, una fixă amplasată în camera sa, alta mobilă care îl urmăreşte când iese din clădire. Bărbatul crede că a fost binecuvântat de o zeiţă, în copilărie, la vârsta de opt ani. Aceasta i-a permis să trăiască fără apă şi hrană.

0 comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites