Friday, September 25, 2009

Noua dorinta obscura ce ne aduce Kabbalah


Postat in Septembrie 24, 2009 la 11:00 am de rav laitman

















Simtim ca sintem intr-o lume pe care o separam in'eu'si 'cei ce sint in jurul meu' si incercam sa folosim totul pentru beneficiul nostru . Astfel actionam in concordanta cu natura noastra interioara, la fel ca si cei din jurul nostru.
Totusi, odata ce o noua dorinta se trezeste intr-o persoana, nu poate fi implinita prin nimic din ce apartine acestei lumi. Aceasta provoaca confuzie, caci persoana vrea ceva, dar nu stie ce anume.

Aceasta mica dorinta noua bintuie persoana. Creste in ea si-o aduce intr-un loc care contine un raspuns. Astfel persoana descopera intelepciunea Kabbalei. Cu toate ca nu intelege imediat despre ce e vorba, un sentiment instinctiv o face sa stea in jurul acestei noi societati si al acestor carti. Ea studiaza, ca un copil care doar ii imita pe cei maturi.

Acesta este modul in care o persoana avanseaza pina cind, dupa un oarecare timp, incepe sa inteleaga ca telul este revelarea unei alte lumi in plus fata de lumea pe care o percepe in mod curent..

In aceasta a doua realitate, totul este diferit. Atit persoana cit si lumea acum sint noi. Noua dorinta ce se trezeste in el este inceputul acestui nou"Eu". Atunci cind aceasta dorinta se dezvolta, el se va descoperi intr-o noua lume .

Este ca si cum am schimba un canal la TV. Cineva se uita la un canal si vede o imagine a lumii, si deodata schimba canalul si vede o lume complet diferita.Persoana se va schimba odata cu noua lume ce i se revela, si va incepe sa inteleaga ce ii este descoperit prin stiinta Kabalei..

7 comments:

Sorry. M-ai provocat un pic.

Nu uita ca "natura noastra interioara" e formata din cine suntem cu adevarat si cine ne-a modelat societatea sa fim. Confuzia poate fi generata de aici, din aceasta diferenta.
Realul eu cauta intotdeauna (daca nu doarme pe mese,in cluburi) sa isi aduca aminte.
Jumatatea impusa de societate impinge ratiunea sa gaseasca solutie.
Si atunci, ratiunea, logica, impaca si capra,si varza: gaseste o explicatie rationala-scrisa de oameni rationali. Explicatia unor legi care nu pot fi explicate ci doar traite si simtite.
Ca orice religie, de altfel.

Inchipuie-ti ca te-ai fi nascut acum. Exact in acest moment.
Explica-mi, te rog, in scris, fara comparatii, ce este culoarea rosie.

Cam asta este si cu scrierile religioase.Un mut incearca sa explice o lege universala unor orbi.

Deabia cand reusesti sa o traiesti, sa te doara sau sa te extazieze, reusesti sa ai termenul de comparatie. Atunci nu mai esti nou-nascut.

acesta era un post tradus de al rabinului Laitman.foarte frumos de altfel.
desigur ca ceea ce sintem si ce percepem este suma socializarii noastre. in momentul in care ne golim, percepem doar, fara sa punem etichete.corect.

P.S-totusi rabinul vorbeste despre depasirea universului pradalnic si intrarea intr-un univers al armoniei.este si asta o miscare radicala a punctului de asamblare.

Tocmai aici e dizarmonia.
Ceea ce sunt cu adevarat este total diferit de ceea ce societatea vrea sa fiu.
Doar in cazul in care ma las total condus de societate pot spune ca sunt suma socializarii.
Si da, e frumos spus,dar este spus pentru nivelul mediu de bajbaiala.
Cand subiectul este confuz:simte ceva diferit si special, iar realitatea sociala inconjuratoare ii spune altceva.
Atunci apare intermediarul care uneste LOGIC cele doua realitati.
Realitatea nascuta si realitatea regizata.

Si asa , bietul om poate sa-si explice ambele trairi.
Combinatia insa duce de multe ori in eroare,dand nastere unei alte realitati, nascuta din adevar si regie.Care, din pacate, se propaga aproape ireversibil.

tocmai de aia noi, castanedienii sintem radicali.Ne mutam punctul de asamblare intr-o noua realitate, care nu mai are legatura cu cea regizata.Daca putem, desigur.si pentu asta e nevoie de lots n lots of energy
nitey nite draga lup.

Alta...realitate?
Nu inteleg la ce te referi.
Avem destul timp sa o lamurim.
Somn bland.
Pentru ca meriti.
Deh, karma.
:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites