Thursday, September 24, 2009

7 tratamente naturiste pentru durerile de cap

Durerile de cap sunt cumplite. Te apucă fix când ţi-e lumea mai dragă, aproape niciodată nu trec după prima pastilă şi de fiecare dată îţi strică planurile. Uită de drumurile la farmacie şi încearcă să te faci bine apelând la remedii naturiste! Libertatea îţi prezintă câteva dintre ele.Atunci când ai dureri de cap, poţi apela cu încredere la terapiile alternative

1. Bea o soluţie formată din apă, coriandru şi zahăr.

2. Prepară o pastă din sare de mare şi usturoi pisat. Adaugă peste aceasta 200 de mililitri de lapte.

3. Uneori, durerile de cap pot fi cauzate de gazele excesive din stomac. Pentru a scăpa de acestea, bea un pahar cu apă călduţă, peste care stoarce zeama de la o lămâie proaspătă.

4. Un alt remediu poate fi pasta de scorţişoară (care se obţine din pudră amestecată cu puţină apă). Se aplică pe cap, sub formă de compresă.

5. Mai poţi încerca un masaj cu ulei de nucă de cocos.

6. Minuni va face şi masajul cu ulei de migdale. Frecţionează- ţi fruntea şi muşchii inferiori ai gâtului.

7. Dacă durerile de cap te chinuie de mai multă vreme, mai ales dimineaţa, încearcă un tratament de durată. Imediat cum te trezeşti, ia un măr, umezeşte-l, apoi trece-l prin sare şi consumă-l. La final, bea un pahar cu apă călduţă. Pentru rezultate sigure, repetă acest “ritual” naturist timp de zece zile consecutiv.

Nu sări peste mese!

Ca să nu devii o victimă a durerilor de cap frecvente, nu sări peste mese. Mânâncă alimente bogate în calciu, proteine, vitamina C, vitamina B12 şi vitamina D. Evită excesul de brânză, ciocolată şi carne de miel.

sursa libertatea

2 comments:

Au incercat cei de la Libertatea aceste tratamente? Cred ca nu au ce mai scrie si vor sa-si umple paginile ziarului.

dupa ingrediente cred ca sint luate de undeva din vreo carte de ayurveda.stiu sint mai exotice, dar cred ca merita incercat./oricum, mai bine decit sa ne otravim cu medicamente sintetice.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites