Monday, September 21, 2009

EID AL FITR-SARBATOAREA DARUIRII










In timpul lunii Ramadan, musulmanii postesc negru zi lumina si participa la actiuni caritabile cum ar fi impacarea dusmanilor si daruirea de pomeni. Este un timp de innoire spirituala pentru cei ce postesc. Iar la sfirsitul Ramadanului lumea islamica celebreaza timp de 3 zile festivalul terminarii postulu Eid al-Fitr
-20-22 septembrie

Aceasta perioada este propice pentru caritate. Darurile care sint haine sau carne si orez (de obicei o oaie intreaga este taiata si data celor saraci, FARA CA ACESTIA SA VADA CINE A DARUIT), completeaza aceasta luna a binecuvintarii si bucuriei.
Sarbatoarea se celebreaza cu familia si prietenii , fiecare imbracat cu cele mai bune haine si parfumat cu uleiuri aromate. Masa este specifica-curmale, orez, carne de oaie, dulciuri, si imbelsugata.

Inaintea zilei de Eid fiecare familie musulmana doneaza orez, griu, ovaz, curmale si carne, pentru a fi siguri ca si saracii vor avea ce pune pe masa. Aceasta donatie este numita sadaqah al-fitr

In ziua srbatorii musulmani se trezesc de dimineata, se spala, se parfumeaza, se imbraca si pleaca la moschee, dupa ce au luat un mic dejun scurt. Drumul de la si catre moschee trebuie sa fie diferit, pentru a alunga ghinionul si diavolul.

Dupa rugaciune se duc in vizita la prieteni si familie cu daruri, mai ales pentru copii. Aceasta dureaza 3 zile. In tarile islamice perioada aceasta este sarbatoare nationala si nu se lucreaza.

0 comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites