Wednesday, September 23, 2009

HOROSCOP. Cele 22 de semne ale zodiacului original


Catherine Tennant sustine in cartea ”The Lost Zodiac: 22 Ancient Star Signs – What They Mean and How to Find Them in the Night Sky”, publicata in 1995, ca horoscoapele actuale sunt incomplete pentru ca nu se mai folosesc toate semnele zodiacului original, fapt care explica de ce nu ne regasim mereu in descrierile horoscoapelor clasice.

HOROSCOP
Cele 22 de semne ale zodiacului folosite in antichitate de catre greci si babilonieni
sunt:

HOROSCOP – SEMN ZODIAC: PEGAS (13 martie – 1 aprilie) – cei nascuti sub acest semn al inspiratiei au o imaginatie bogata, dar pot intampina greutati in a face diferenta dintre real si fictiune. Un nativ din Pegas isi face intotdeauna mari sperante si uneori este greu pentru ceilalti sa traiasca alaturi de el. Se indragosteste usor, dar este un partener pretentios. Se impaca bine cu Vulturul, Lira, Perseu

HOROSCOP – SEMN ZODIAC: ANDROMEDA (2-9 aprillie, 19 aprilie – 8 mai) – copiii “printesei inlantuite” sunt loiali, saritori si sensibili la sentimentele celorlalti. Ei vad numai ce-i mai bun la cei pe care-i iubesc si adesea ignora greselile. Nativul din Andromeda are tendinta de a se autocompatimi atunci cand soarta nu ii este pe masura asteptarilor, si poate fi de asemenea arogant, dominator si dornic de a-si stapani propriul destin. Se intelege bine cu Perseu, Orion, Coroana Vantului de Nord

HOROSCOP – SEMN ZODIAC: RAUL NOPTII (1-12 martie, 10-18 aprilie, 9-15 mai) - Nativii nu se lovesc niciodata de obstacole frontale, iar cand pornesc pe un drum sunt de neoprit. Sunt eternii optimisti, siguri ca intotdeauna exista o cale atunci cand exista si vointa. Niciodata nu critica sau emit o judecata morala. Raul, numit dupa vechiul Babilon, se potriveste cel mai bine cu Lebada, Lira, Barca si Orionul.

HOROSCOP – SEMN ZODIAC: PERSEU (16-31 mai) – cei nascuti sub semnul “eroului puternic” au tendinta sa se miste repede, sunt spirituali si au multa energie. Au tendinta sa faca multe planuri, iar plictiseala le poate cauza depresii. Sunt foarte curajosi, de acea sunt putine lucruri de care se tem. Nativul este foarte loial si dupa ce se indragosteste o face pentru totdeauna. Se potriveste cu Andromeda, Dragonul si Vulturul.

HOROSCOP – SEMN ZODIAC: ORION (1-7 iunie, 17-27 iunie) -Nativii sunt foarte largi la suflet. Ca rezultat al puterii si energiei lor sunt intotdeauna in miscare. Au un simt ascutit al dreptatii si uneori nu pot accepta slabiciunile celorlalti. Pot fi dificili in unele relatii. Orionul se intelege cu Marele Urs, Ingrijitorul de Ursi, Cainii, Raul .

HOROSCOP – SEMN ZODIAC: CARUL (8-16 iunie) - sunt bine chibzuiti si nu fac nimic fara a se gandi bine inainte. Sunt rezonabili, logici, drepti, intreprinzatori, creativi si disciplinati. Desi se straduiesc din greu pentru a echilibra emotia cu ratiunea, uneori au tendinta de a ascunde sentimentele neplacute, ceea ce le provoaca confuzie, si uneori o stare depresiva. Situat la nord de Oion, Carul se impaca bine cu Ingrijitorul de Ursi, Pegas, Perseu.

HOROSCOP – SEMN ZODIAC: CAINE (28 iunie-7 iulie, 18-25 iulie) - acesti oameni au incredre in instrnct si in intuitie. Ei privesc lucrurile prin prisma celorlalti si nu sunt usor de pacalit. Loialitatea este cel mai puternic atribut al lor si se poate conta pe ei in afaceri si dragoste. Situati la calcaile lui Orion, cainii sunt protectorii celor pe care ii iubesc. Fac pereche buna cu Orion, Vantul de Nord, Vulturul.

HOROSCOP – SEMN ZODIAC: CORABIA ARGONAUTILOR (8-17 iulie, 22-28 septembrie) - sunt schimbatori, talentati si galanti in timp ce in interiorul lor sunt aspri si au o intuitie puternica. Intotdeauna populari si prietenosi, ei au multi prieteni. Se potrivesc bine cu Lira, Raul Noptii, Centaurul Intelept, Aceasta constelatie uriasa este de 1200 de ori mai stralucitoare decat soarele.

HOROSCOP – SEMN ZODIAC: DRAGONUL (26 iulie-7 auguat, 16-23 decembrie) - intelepti si puternici, acesti nativi sunt fie ei insisi creativi, fie cultiva acest talent la altii. Sunt secretosi si tin la propriul lor spatiu, dar au de asemena nevoie de relatii apropiate. De obicei, aprinsi si emotionali, pot fi distructivi in exprimarea sentimentelor. Dragonii adesea cad intr-o dispozitie proasta si au tendinta sa fie suspiciosi si pesimisti. Se potrivesc cu Sarpele, Carul si Cupa

HOROSCOP – SEMN ZODIAC: MARELE URS (8-15 august, 24 august-10 septembrie) - este semnul conducatorilor, judectorilor si regilor. Pot face previziuni si poseda o larga varietate de priceperi si talente. Sunt puternici, afectivi, loiali si curajosi. Sunt compatibili cu Ingrijitorul de Ursi, Orionul.

HOROSCOP – SEMN ZODIAC: SARPELE DE MARE (16-23 august) - dispozitiile acestor nativi sunt in continua shimbare. Serpii sunt amanti grozavi, indrazneti, senzuali si erotici. Sunt foarte creativi, cu simtul umorului. Adesea sunt deschisi si increzatori. Sarpele de Mare este o pereche potrivita pentru Delfin, Vantul de Nord, Andromeda.

HOROSCOP – SEMN ZODIAC: CUPA (11-21 septembrie) – nativii din cupa sunt viata si sufletul fiecarui grup. Spirite libere se detestand limitarile, nu au rabdare pentru reguli sau rutina. Daca nu au spatiu sa se desfasoae, devin nervosi. Amuzanti si creativi, isi fac multi prieteni si sunt niste amanti pretiosi. Sunt compatibili cu Vantul de Nord, Corbul, Sarpele de mare.

HOROSCOP – SEMN ZODIAC: CORBUL (29septembrie-11octombrie) - intuitia este marea sa forta, la fel de bine ca si intelegrea si rezolvarea problemelor complexe. Multi nativi tind sa devina clarvazatori. Pentru ca se bizuie prea mult pe intuitie, adesea fac greseli serioase si au tendinta sa priveasca viata alb-negru. Uneori sunt atat de pesimisti, incat devin profeti ai judecatii de apoi. Corbul, care sta in spatele Sarpelui de Mare, se potriveste cu Lebada, Cainele.

HOROSCOP – SEMN ZODIAC: INGRIJITORUL DE URSI (12-26 octombrie) - acestia sunt visatorii ce par tot timpul sa lucreze la un plan maret. Cinstiti, liberali si intelegatori, ei vor binele tuturor. Sunt de asemenea fiinte inalt creative si inventive in gasirea solutiilor la problemele mai vechi. Au multi prieteni, dar se incred in altii prea mult. Sunt compatibili cu Marele Urs, Carul, Orion.

HOROSCOP – SEMN ZODIAC: COROANA VANTULUI DE NORD (27 octombrie-10 noiembrie) - mari admiratori ai frumosului, acestia sunt eleganti, moderni, gratiosi si au un simt rafinat al modei. Admiraori ai cunoasterii si capabili sa discute orice subiect inteligent, curiozitatea lor este nelimitata. O slabiciune importanta este aceea ca stiu prea mult si timd sa cantareasca cu exagerare orice decizie. Se potrivesc cu Andromeda, Vulturul.

HOROSCOP – SEMN ZODIAC: SARPELE (11-19 noiembrie, 24-28 decmbrie) - acesti oameni sunt subtili, sofisticati si e dificil sa-i cunosti si sa-i intelegi. Intelepti, populari si carismatici au tendinta de a se lasa condusi. Slabiciunea lor este aceea ca isi fac planuri mari si adesea au reputatia de a fi nesimtitori. Serpii se impaca bine cu Ophiuchus, Sarpele de Mare, Perseu .

HOROSCOP – SEMN ZODIAC: CENTAURUL INTELEPT (20 noiembrie-5 decembrie) - intelepti, nobili, blanz, practici si grijulii, iubesc si se impaca exceptional cu animalele. Vindecatori naturali care adesea devin doctori. Centaurii adora marile iesiri si pot fi atleti inzestrati. Intelepciunea lor este cautata de altii, de aceea ei adora sa dea sfaturi. Fac partida buna cu Lira, Corabia, Ophiuchus.

HOROSCOP – SEMN ZODIAC: OPHIUCHUS (6-16 decembrie) – cei nascuti sub acest semn, care inseamna mesagerul sarpelui, sunt terapeutii naturali, vindecatorii, invatatorii si actorii. Sensibili, intuitivi, simpatici si intelegatori, ei sunt fanatici pentru sanatatea lor si pot deveni ipohondri. Semnul este compatibil cu Centaurul Intelept, Sarpele, Carul.

HOROSCOP – SEMN ZODIAC: LIRA (29 decembrie-13 ianuarie) - romantici, cu viziuni largi asupra frumusetii si perfectiunii, imaginatia lor poate fi atat putere, cat si slabiciune. Cand lumea nu izbuteste sa se afle la inaltimea notiunilor or despre dragoste, se ascund in spatele viselor. Amanti perfecti si parteneri loiali, au tendinta de a se plange tot timpul. Semnul este compatibil cu Centaurul Intelept, Barca, Lebada, Delfinul.

HOROSCOP – SEMN ZODIAC: VULTURUL (14-28 ianuarie) – sunt extrem de isteti, cu puteri intelectuale mari. Inteligenta ii face sa fie dispretuitori cu cei mai putin isteti decat ei. Neinduatori in urmarirea succesului, aroganta lor le furnizeaza multi dusmani. De aceea, adesea sunt paranoici. Pot fi oricum si prieeni loiali si pasionati. Invecinandu-se cu Calea Lactee, acest semn se potriveste cu Pegas, Perseu, Sarpele.

HOROSCOP – SEMN ZODIAC: DELFINUL (29 ianuarie-8 februarie) – ei cauta perfectiunea in ei insisi si in altii. Prietenosi si directi, ei stiu instinctiv atunci cand cineva sufera. Desi puternici, sunt pasnici si usor de condus, in afara da cazul in care se infurie, cand pot deveni dusmani periculosi. Sunt genul de parinti iubitori si loiali, prieteni grijulii. Compatibili cu Vulturul, Corbul, Sarpele de Mare.

HOROSCOP – SEMN ZODIAC: LEBADA (9-28 februarie) – nobili, gratiosi si aratosi, acestia sunt visatorii care adesea se invaluie n propriile ganduri si vise. De aceea, devine usor ca altii sa profite de ei. Usor de condus, chiar pasivi, pot, oricum, deveni cranceni, nu lipsiti de ferocitate atunci cand finta iubita este amentintata. Se impaca bine cu Raul, Andromeda, Lira, Dragonul.

sursa : ScienceLine.ro

0 comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites