Sunday, September 25, 2011

22 Castele din Europa

1. Palatul Peterhof - Sankt Petersburg, Rusia

In palat veti gasi unele dintre cele mai somptuase saloane din toata Europa, sali de dans, Sala Tronului, sala Adunarii Generale, Sala Coroanei, Marea Sala de Oaspeti etc., unde veti putea admira statui si mobiler suflate cu aur, argint si pietre pretioase.

Impresionante sunt parcurile si fantanile arteziene care-l inconjoara, aici avand loc chiar un festival anual al fantanilor arteziene inconjurate de statui si coloane in stil roman. (din cauza acestor fantani, unii mai numesc Peterhof-ul si Versailles-ul rusesc)

by sipazigaltumu


2. Herrenchiemsee- Germania
Nu am fost, dar as vrea :). Sala oglinzilor e aidoma celei de la Versailles

by Tania Ho


3. Castelul din Salzburg - Austria
E unul din cele mai mari castele din Europa si simbolul orasului, cel mai important obiectiv turistic din Salzburg. Domina intreg orasul, fiind asezat la inaltime. Nu a fost cucerit niciodata, dar s-a predat singur lui Napoleon.

by compdrw


4. Castelele de pe Valea Rinului
Una din zonele cele mai romantice si frumoase pe care le-am vazut, Rinul serpuind in vale si castelele cocotate pe dealuri...am vizitat unul dintre ele, nu-i mai tin minte numele.


by Tjflex2




5. Castelul d'Estense din Ferrara

Castelul sinistru si rece al unei familii in care se practica omorul prin sugrumare sau otravire. Aici a locuit si Lucretia Borgia, a fost a doua sotie a unuia din ducii de Ferrara.

by © Giorgio


6. Tsarskoye Selo - palatul Ecaterinei de pe langa St. Petersburg, Rusia

Pentru minunatiile pe care le adaposteste si decorul somptuos. Sunt sigura ca va lasa pe oricine cu gura cascata, ni s-a intamplat si noua desi in mod normal nu ne dam in vant dupa interioare incarcate din materiale pretioase (a se citi aur, mult aur).

by jhuffmanPhotography


7. Leeds Castle - din Kent, UK
Pentru ca are o poveste foarte interesanta, a adapostit multi suverani celebri si pentru ca, pe langa frumusetea exterioara si interioara, este inconjurat de un lac imens pe care inoata lebede negre, strajuit de ciresi si pajisti cu narcise. Ce sa mai, un vis!

by MarcelGermain


8. Kronborg Castle - Helsingor, Danemarca
Pentru ca este chiar castelul care apare in piesa "Hamlet" de Shakespeare, e asezat intr-un loc linistit care te indeamna la reflectie, a avut un rol incredibil in istorie pe care vi-l va dezvalui una dintre cele mai bune ghide de care am avut parte si, nu in ultimul rand, e foarte posibil sa pasiti in aceleasi sali in care a pasit Shakespeare insusi :-)

by leraism


9. Castelul Huniazilor - Romania
Castelul spiritelor indurerate, cum i se mai spune . L am vazut a fost o experinta magnifica, nu am avut aparat foto atunci, dar vreau sa merg iar . Acolo a fost intemnitat Vlad Tepes, este un castel impresionant !



10. Palatul emirului din Beiteddine/Chouf, Liban (propus de urs truly)
Aici in fiecare an are loc un celebru festival de muzica clasica.Am ramas uimita de rafinamentul interior-stiu ca nu e in Europa, dar e aproape, la 2 ore de zbor

by Luciana.Luciana


11.Palatul din Praga(ibidem)
Cel mai mare din lume, unde se pastreaza bjuteriile coroanei tuturor regilor cehi-citi dintre noi l-am vazut cu toate ca e atit de aproape?

by basgoonie


12. Pelisorul - Sinaia(yup, my fav)
Unde daca esti atent vezi fantoma reginei Maria, cu dormitorul sau unic, ornat cu simboluri ezoterice in care regina tinea ritualuri

by CameliaTWU


13. Castelul din Heidelberg - Germania
E doar o ruina acum, insa e amplasata pe un deal, caer ofera o perspectiva frumoasa asupra vaii rinului si a zonei vechi a orasului. ofera un spatiu generos, pajisti largi (am vazut grupuri care sarbatoreau ceva eveniment cu pahare de sampanie). in perioada asta cu frunze colorate, padurea inconjuratoare trebuie sa arate superb. E un loc usor romantic, linistit, in mijlocul naturii si unde poti medita privind ruinele la efemerul vietii.


by Sarah Turman Photography

14. Castelul Villandry - Franta
Pentru gradinile sale, recreate fidel in stilul renascentist al secolului al XVI-lea, cu flori, legume si tufisuri in forme geometrice

by aurelian


15. Palatul Alhambra - Spania

Pentru decoratiunile, fantanile si gradinile sale, propun, de asemenea, unul din cele mai importante monumente de arhitectura islamica, Palatul Alhambra, visul meu absolut in materie de turism european

by ¡arturii!


16. Palatul de la Versailles - Franta
In amintirea anilor copilariei, cand citeam fascinata despre istoria Frantei

by CpaKmoi


17. Würzburg Residence, Germania
Este considerat unul dintre cele mai frumoase palate in stil baroc din Europa. Scara interioara e partea cea mai apreciata. In timp ce voi cititi sambata acest text, eu ma plimb prin camerele palatului

by To Uncertainty And Beyond


18. Uchisar, Turcia
Acesta e poate unul dintre cele mai neobisnuite castele din lume. A fost ridicat de natura si sculptat de om. Din varful lui poate fi admirat unul dintre cele mai frumoase peisaje ale planetei noastre, dintr-o regiune numita Cappadocia

by YamezA


19. Buffavento - Republica Turca a Ciprului de Nord
Cocotat la 900m altitudine, la mica distanta de malul marii. Ca sa ajungi aici trebuie sa mergi cu masina 7-8 km pe buza unei prapastii apoi sa urci o jumatate de ora pe niste trepte pana in varful muntelui. Castelul e mai mult ruina, dar ce se vede de la inaltimea asta face tot efortul


by ingenuousme


20. Castelul Neuschwanstein din Germania

Stiu ca nu e nimic original in aceasta propunere, majoritatea vreti sa il vedeti, si eu, credeti-ma! E cel mai apropiat de visele mele cu printi, printese, si castelul lor invaluit in mister! Dupa mine e cel mai frumos castel din Europa! Daca vreti sa il vedeti si voi, il gasiti in Alpii Bavarezi, aproape de Munchen.

21. Mont Saint-Michel din Franta
Aceasta e o cetate din Franta, o cetate-castel ce se afla pe o insula, care e inconjurata de apa de 2 ori pe luna! Mi-ar placea sa o vad inconjurata de apa, dar sa o si vizitez, mi se pare unul din cele mai interesante locuri din Europa! Anul acesta puteam sa o vad, dar am ales Valea Loarei, dar la urmatoarea vizita in Paris, cu siguranta nu o sa o mai ratez ....


by Giandomenico Ricci



22. Castelul Pena din Sintra

E un loc magic, plin de istorie dar si de culoare, pe care am avut sansa sa il vizitez anul acesta! Eu l-as include intr-un top al castelelor europene, si cred ca cei care au proiectat Disneyland s-au insiprat de la el! Am scris despre Castelul Pena mai multe aici si va recomand sa nu il ratati daca ajungeti in Lisabona (e la 45 min cu trenul)

by querin.rene


Alte castele propuse: Peles, Arundel Castle (Anglia) si Hampton Court Palace, Kilkenny (Irlanda), Castillo de Coca din (Spania), Castelul Chenonceau (Franţa), Castel del Monte (Apulia, Italia), Schonbrunn (Austria) Castelul Eastnor (Anglia), Bran !!



*Aa de la Redsky ; Nice de la Summerday ; Ioana de la Micile vacante ;
*Ioana de la Printre randuri; Coco de la Like? - or not, George de la World Traveler ;
*Simona de la Behind my green eyes ; Karma Police de la Cybersharmans ; Liliana de la Placerea de a calatori ;

sursa alicee


cybershamans
(karmapolice) / CC BY-NC-ND 3.0
Share/Bookmark

0 comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites