Thursday, September 29, 2011

Ceaiul si zodiile




Cind ieseam prin Bucuresti cu prietenii imi placea sa ma duc la Ramayana Cafe, pe care am gasit-o intr-o dupa amiaza ploioasa, pe linga gara de nord.
Very Mircea Eliade mood asa ca m-au cucerit instantaneu, plus faimosul buton de chemat chelnerii si hei, cui nu-i place sa apese pe buton.
Am gasit prin blogul lor un simpatic articol pe care-l public mai jos
.

September 27th, 2011 by Ana

Dupa indelungi consultari si testari cu nativi ai zodiacului, am reusit sa facem o lista cu ceaiurile care se potrivesc fiecarui semn. Va asteptam sa degustam si sa ne intelegem Taur cu Berbec si Fecioara cu Geaman deasupra unei cani aburinde de ceai. Fara ascendent :)

Capricorn

Capricornilor le place initiativa si pragmatismul. Ocupa deobicei pozitii executive sau au roluri de lideri in cadrul comunitatii. Sunt loiali si demni si au tendinta naturala de a crea reguli si de a ghida pe ceilalti. Sunt destul de incapatanati si mereu activi.

Ceaiul Capricornilor

Deoarece tendinta lor naturala este de a fi mereu activi, e bine sa nu suprasolicitam. Ceaiul cel mai potrivit este unul de plante – care pe langa gustul delicios, acopera si partea practica a zodiei. Un ceai Rooibos cu musetel si menta (Get your Dancing Shoes) imbina cele trei arome delicioase naturale intr-un dans al simturilor. Bun si sanatos – cum un Capricorn sigur poate aprecia.

Varsatorii

Varsatorii sunt vizionari, iesiti din conventional si independenti din punct de vedere intelectual. Ei sunt cei care ies de pe traiectorie si isi creaza propriul drum. Sunt mereu in cautare de stimuli intelectuali, mari descoperitori si creatori de opinii.

Ceaiul Varsatorilor

Varsatorilor li se potriveste un ceai la fel de neconventional ca si ei - un ceai puternic aromat, care iti imbata simturile si iti deschide ochii catre un nou univers. Spiced Apple Chai ofera experienta perfecta pentru acesti deschizatori de drumuri: ceai negru puternic, temperat de gustul dulce de mar si portocala si trezit la viata de amestecul de mirodenii: scortisoara, ghimbir, cardamon si cuisoare.

Pesti

Astrologii si Pestii din jurul nostru pot sa confirme ca nu exista zodie cu mai multa inclinatie catre reverie. Avand o personalitate jucausa, pestii te hipnotizeaza cu sarmul lor, cu spiritul liber, romantic, aproape mistic.

Ceaiul pestilor

Creativi si intuitivi, Pestii sunt indiscutabil artistii zodiacului, purtand totusi o fateta misterioasa. Rose Yunnan Black inglobeaza aceste doua trasaturi ale zodiei pestilor: petale de trandafir – delicate si parfumate si ceai negru – puternic si cu aroma imbatatoare.

Berbec

Berbecii inspira incredere, curaj si entuziasm. Dinamici si uneori impulsivi, Berbecii sunt lideri innascuti datorita puterii si caracterului direct pe care il etaleaza.

Ceaiul Berbecilor

Daca vrei sa multumesti un Berbec, trebuie sa ii oferi mereu ce e mai bun. Asadar, ceaiul nostru Jasmine Silver Needle, cu siguranta ii va incanta si ii va face sa uite pentru o secunda ca trebuie sa conduca lumea. Silver Needle este un ceai rezervat regilor, iar Iasomia are efect de imblanzire chiar si asupra celor mai feroce reprezentanti ai zodiei.

Taur

Taurii sunt disciplinati si foarte muncitori. Au un bun simt al umorului, insa cand vine vorba de munca, sunt prudenti si cinstiti, explorandu-si la maximul latura artistica. In dragoste, taurii sunt foarte romantici, senzuali, protectori si loiali.

Ceaiul taurilor

Taurilor le plac lucrurile rafinate, care mangaie simturile, asadar ceaiul lor este unul pe masura: Peach Oolong – ceai Formosa cu aroma de piersica parfumata.

Gemenii

Gemenii sunt argint viu, sau dimpotriva moi ca painea calda. Sau ambele in decursul unei singure conversatii. Desi sunt schimbatori, Gemenii sunt bine cunoscuti pentru curiozitatea lor, inteligenta si umorul intepator cateodata.

Ceaiul Gemenilor

Gemenii sunt un aer proaspat, varatic. De aceea, ceaiul cel mai potrivit pentru ei este Garden Bliss – un amestec surprinzator de ceai verde cu portocala, floarea soarelui, lamaie si menta.

Rac

Racul este greu de convins, insa cand incepe sa creada sau sa iubeasca, nu mai da drumul. Nativii din Rac sunt foarte iubitori, aproape gata sa se sacrifice pentru obiectul pasiunii lor. Sunt protectivi, plini de imaginatie, insa intampina schimbarea cu precautie si cu oarescare teama.

Ceaiul Racilor

Fiind un pic mai conservatori, Racii vor apreacia intotdeauna gustul clasic al unui ceai negru. De aceea Irish Breakfast este ideal pentru ei: un amestec din cele mai bune ceaiuri Ceylon si Assam.

Leu

Un leu este usor de recunoscut, daca nu prin mersul lor apasat si plin de importanta, prin discursul expansiv si extrem de convingator. Leii emana incredere, pasiune, ambitie, insa sunt si plini de caldura sufleteasca, curaj si optimism.

Ceaiul leilor

Pentru lei, culorile solare sunt ca un talisman, de aceea la Ramayana ii asteapta un ceai Rooibos cu mar si scortisoara – dulceag, parfumat si cu o aroma intensa.

Fecioara

Fecioarele sunt perfectionistii zodiacului. Modesti, insa cu un orgoliu atent marcat, nativii din Fecioara isi fac treaba in liniste, pana la capat, apoi mai verifica de trei ori. Unei fecioare ii place sa fie de folos, sa se dedice altora. Desi par mereu echilibrate, in spatele aparentelor se poate ascunde orice.

Ceaiul fecioarelor

Fecioarele sunt sensibile cand vine vorba de digestie, asadar, le recomandam un ceai antioxidant cu proprietati purificatoare: Citron Green – ceaiul verde, cu un gust proaspat, ierbos se completeaza de minune cu aroma de lamaie.

Balanta

Balanta este diplomatul zodiei. Un bun cunoscator al celor doua extreme, Balanta reuseste intotdeauna sa reduca problema la un numitor comun. Au un talent deosebit in a aduce oamenii impreuna, prin farmecul si echilibrul pe care il ofera.

Ceaiul Balantei

Pentru Balanta, un ceai care imbina doua extreme intr-o aroma deplina se potriveste de minune: Scented Oolong este un amestec de ceai oolong cu proprietati magnifice si aroma discreta care desavarseste parfumul puternic al florilor de Osmanthus.

Scorpionul

Pasiune. Emotie. Mister. Cateva din caracteristicile de baza ale zodiei. Scorpionul traieste prin emotii puternice, pe care este capabil sa le ascunda, insa atunci cand aplica lovitura, o simti in tot corpul – fie de placere sau durere.

Ceaiul scorpionilor

Magnetismul scorpionilor nu poate fi egalat decat de un ceai puternic, precum Thai Chai – ceai negru cu scortisoara, ghimbir, nuca de cocos, lamaita si cardamon – un amestec pasional cu cele mai intense arome ale lumii.

Sagetator

Cautatori ai adevarului si al sensului lucrurilor, Sagetatorii se bazeaza pe cunoastere si dreptate pentru a-si explica lumea din jurul lor. Sagetatorii sunt foarte deschisi la minte, exploreaza toate caile de cunoastere care le sunt puse la dispozitie, iar daca intalnesc un semn de stop, il ocolesc cu usurinta. Sunt un spirit liber, insa pun bazele unor relatii umane extrem de puternice.

Ceaiul Sagetatorilor

Sagetatorilor le recomandam un ceai pentru cunoscatori: Gunpowder. Un ceai verde de pe cele mai inalte coline din Zhejiang, China. Un ceai cu traditie, realizat prin rularea manuala a frunzelor de ceai in mici perle, care se aseamana cu praful de pusca.

cybershamans (karmapolice) / CC BY-NC-ND 3.0
Share/Bookmark

0 comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites