Wednesday, July 13, 2011

ESCROCHERIA SECOLULUI-APA IMBUTELIATA


Industria apei îmbuteliate are, în ultimele decenii, o miză extrem de mare. Acest film documentar, realizat de Stephanie Soechtig, urmăreşte marea afacere a apei îmbuteliate şi dezvăluie modul în care marile corporaţii din industrie afectează cu brutalitate viaţa comunităţilor. Oamenii sunt priviţi ca simpli pioni, neajutoraţi, transformând în marfă substanţa primordială a planetei.

Majoritatea oamenilor leagă noţiunea de sănătate şi de apa potabilă, marketingul creând o conexiune între sănătate şi apa îmbuteliată. Aceasta este, însă, o asociere falsă, deoarece recipienţii de plastic sunt profund dăunători, din cauza procesului de fabricaţie, ce presupune utilizarea unor substanţe chimice neurotoxice sau cancerigene.

De asemenea, testele făcute apei îmbuteliate de către laboratoare independente au relevat prezenţa, în aşa-zisa apă pură, ce ne este vândută de aproape de 2.000 de ori mai scump decât apa de la robinet, a altor compuşi toxici, gen toluen sau stiren, resposabili de mutaţii genetice şi implicit de proliferarea cancerului.


Vizionare online Escrocheria secolului – apa îmbuteliată cu subtitrare


cybershamans (karmapolice) / CC BY-NC-ND 3.0

4 comments:

sa inteleg ca tu bei doar apa de la izvor? :D

de la chiuveta maica...la cimpina, sinaia si in berlin apa d ela chiuveta e de izvor(sic)

n-am mai baut apa de la chiuveta de ani de zile :)) - Bucuresti

stiu nici io nu beau din buk...Talea si Borsec imi plac din rominika

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites