Wednesday, January 5, 2011

Leacuri pentru suferintele iernii

Share/Bookmark

Leacuri pentru suferintele iernii

Desene de Mihai Ciubotaru

Artrita reumatoida (dureri artritice)

* Ghimbir. Se inghit cate 5 g de ghimbir proaspat sau o lingurita de ghimbir pisat, in mancare sau dizolvat in apa sau ceai, de trei ori pe zi.

Artroza

* Se beau 4 cani pe zi dintr-un decoct de coaja de salcie. Se fierb 2 linguri de coaja de salcie, la o cana cu apa, 15 minute.
* Se fierb 150 g radacina de telina, intr-un litru de apa, timp de 20 de minute. Se bea cate o cana pe zi din acest decoct.
* Tinctura din 6 plante. Se face o tinctura in parti egale din: coada-soricelului, cimbrisor, ienupar, coaja de salcie, lavanda, papadie. Se umple o sticla cu plante, peste care se toarna alcool

Boli ale articulatiilor

* Se aplica cataplasme cu un strat gros de argila, timp de o ora, de 3-4 ori pe zi.
* Cataplasme cu terci din cartofi cruzi, ceapa taiata marunt si seminte de in fierte, cate o ora, de 3-4 ori pe zi.
* Cataplasme cu mustar: se face o pasta ca un aluat, din faina de mustar negru, amestecata cu apa calduta.
* Bai de sare, 2 kg de sare grunjoasa in cada de baie, timp de 20 minute.

Ciocuri pe coloana, lombosciatica

* Alifie de sanziene:

se pun la macerat, timp de 12 ore, in 30 ml alcool sanitar, 20 g planta uscata de sanziene, bine maruntita. Borcanul se inchide ermetic. Se adauga 200 ml ulei de masline si se fierbe pe baie de aburi timp de 3 ore. Se agita borcanul din timp in timp. Se lasa in repaus 3 zile, dupa care se filtreaza. Dupa filtrare, se pune lichidul intr-un vas, pe foc mic, se adauga 50 g ceara de albine si se amesteca continuu, pana se topeste. Dupa racire, se pastreaza la rece. Se fac frictionari de-a lungul coloanei vertebrale, in fiecare seara.


* Tinctura mixta din urmatoarele plante:

70 g marul-lupului, 10 g ghimbir, 10 g tataneasa, 10 g cimbru. Se pun toate plantele intr-un borcan si se adauga 500 ml alcool sanitar. Borcanul se inchide etans si se tine la macerat 15 zile, agitandu-se din cand in cand. Se filtreaza si se pastreaza in sticle de culoare inchisa. Cu aceasta tinctura se pun comprese pe zonele afectate, de seara pana dimineata.


Dureri lombare, reumatism

* Tinctura de ardei iute. Se pun intr-o sticla 15 g ardei iute taiat marunt cu cutitul, peste care se toarna 100 ml de alcool de 70 de grade. Se tine solutia la soare, timp de 7 zile (sau dupa soba, sau pe calorifer), agitandu-se zilnic. Cu acest macerat, se fac frectii pe locul dureros, de trei ori pe zi. Trebuie sa va spalati bine pe maini dupa ce folositi preparatul.

Dureri reumatice
Leacuri pentru suferintele iernii

* Spirt cu sare. Se lasa la macerat 7-9 zile si se agita din timp in timp urmatoarele: 500 ml spirt medicinal, 2 lingurite sare de lamaie si doua lingurite sare de bucatarie. Se frectioneaza zonele dureroase.
* Tinctura din untul pamantului: se curata bine o radacina de untul pamantului, se rade si se introduce intr-o sticla de 1 litru. Se completeaza cu alcool pana la umplere. Se lasa la macerat o saptamana, in sticla bine inchisa, agitand-o de cateva ori pe zi. Se filtreaza prin stoarcere si se pune maceratul in sticlute mici, de culoare inchisa. Se frectioneaza locul dureros.
* Petrol cu flori de salcam. Se umple o sticla cu flori de salcam, peste care se toarna petrol (titei de sonda). Se inchide bine si se ingroapa sticla in pamant, timp de o luna. Se ung locurile dureroase cu acest preparat.

Dureri articulare

Se amesteca 50 g de tamaie pulbere cu 50 ml otet de mere. Se imbiba o bucata de vata cu acest amestec si se aplica pe locul bolnav. Procedura se repeta trei seri la rand.


Dureri de spate

Se unge spatele bolnav cu miere de albine, apoi se maseaza energic, pana la resorbtia mierii. Procedura se repeta zilnic, pana la disparitia durerii.


(Retete preluate din cartea "Daruim lumina si iubire pentru vindecarea sufletului si-a trupului")

0 comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites