8 01 2011
Sub acoperirea diplomelor pompoase, CV-urile reale ale actualilor guvernanţi ascund surprize de mari proporţii, cel puţin dacă e să dăm crezare dezvăluirilor făcute de senatorul PSD Valer Marian, într-o Declaraţie Politică depusă la Parlament.
Senatorul de Satu Mare se "ocupă", în Declaraţia sa, numai de cîţiva demnitari din zona politică, ceea ce face, însă, cu atît mai spectaculoase dezvăluirile. El prezintă ceea ce numeşte Caracatiţa Falcă, adică grupul de interese al influentului primar al Aradului, care ar putea fi viitorul lider al PDL sau secretar general al acestuia.
"În ultimii 6 ani, primarul Falcă şi-a constituit un cerc de putere personal la nivel naţional, prin promovarea în funcţii-cheie, în diverse instituţii fundamentale ale Statului, a unor apropiaţi şi fideli ai să din judeţul Arad.
Exemple sugestive în acest sens sînt secretarul de Stat Eugeniu Pistru, de la Ministerul Transporturilor, preşedintele Agenţiei pentru Ocuparea Forţei de Muncă, Silviu Bian, preşedintele ANAF, Sorin Blejnar, ministrul Educaţiei, Daniel Funeriu, chestorul Alexandru Tonca, adjunct al şefului IGPR, secretarul de Stat Ioan Dascălu de la MAI, ministrul Traian Igaş şi generalul Florian Coldea, primul adjunct al directorului SRI, şeful de facto al acestei instituţii", spune senatorul în Declaraţia sa.
Bombele încep, însă, în momentul cînd Valer Marian prezintă şi meseriile de bază ale celor în cauză: "Eugeniu Pistru a fost tinichigiu şi şofer, după care a absolvit liceul şi facultatea la distanţă (ID). Nu numai Eugeniu Pistru a avut o meserie stimată de preşedintele Traian Băsescu, ci şi alţi discipoli ai primarului Falcă: ministrul de Interne Traian Igaş a fost tîmplar, preşedintele CJ Arad, fostul senator Nicolae Ioţcu, a fost fochist, deputatul Iustin Arghir Cionca a fost chelner, iar deputatul Lucian Riviş Tipei a fost dresor de cîini şi patron al unei firme de bodyguarzi (care a avut contracte bănoase cu Primăria Arad)".
Senatorul PSD oferă şi alte informaţii interesante despre ministrul de Interne: "Am adresat ministrului Traian Igaş o întrebare privind pregătirea sa juridică, solicitîndu-i să-mi comunice la ce vîrstă a absolvit Facultatea de Drept, la ce formă de învăţămînt universitar (la zi sau la fără frecvenţă), cu ce medie generală, precum şi dacă a fost jurist practicant (judecător, procuror, avocat, notar sau consilier juridic) şi în ce perioadă.
Ministrul Igaş mi-a transmis săptămîna trecută un răspuns impertinent, prin care mă trimite să consult site-urile şi . Pe site-urile respective este menţionat doar că este licenţiat al Facultăţii de Drept a Universităţii de Vest "Vasile Goldiş" din Arad , astfel că am fost obligat să mă adresez altor surse. Astfel, am aflat că Traian Igaş este de meserie tîmplar şi că s-a remarcat ca disk-jockey în localitatea natală, Pecica.
ªcoala generală a absolvit-o în comuna Cristian din judeţul Sibiu, unde se spune că a rămas repetent un an. A absolvit liceul în forma de învăţămînt la distanţă şi cu mare dificultate, în jurul vîrstei de 30 de ani, respectiv a început studiile la liceul din Pecica şi a trebuit să se transfere la un liceu din Nădlac pentru a le finaliza. A absolvit Facultatea de Drept în jurul vîrstei de 40 de ani, tot la forma de învăţămînt la distanţă (fără frecvenţă), obţinînd note mediocre şi avînd o medie generală în jur de 8.
Probabil că l-a ajutat faptul că rectorul acestei universităţi îi era coleg de partid, acesta candidînd în 2008 pentru un mandat de senator în judeţul Arad. După absolvirea Facultăţii de Drept, Traian Igaş nu a fost jurist practicant, nici măcar consilier juridic, deci aprecierile şi aşteptările şefului Statului în legătură cu acesta nu prea au acoperire.
Realitatea este că ministrul de Interne a absolvit o facultate de drept privată, la fără frecvenţă şi cu note mediocre, şi nu are nici o experienţă în domeniul juridic şi nici în administraţia publică, în funcţii executive. Singura sa legătură în Ministerul de Interne este faptul că tatăl său a fost şef de post în regimul comunist în comunele Apaţa din judeţul Sibiu şi Pecica din judeţul Arad".
Nu în ultimul rînd, Valer Marian îl acuză pe ministrul Educaţiei, originar tot din Arad, care "a absolvit doar 11 clase şi nu şi-a echivalat studiile liceale şi superioare în România. Un ministru care confundă cetăţenia cu naţionalitatea (a se vedea CV-ul, în care a consemnat "Naţionalitate: Română, Franceză"), care nu şi-a învăţat propriul şi unicul copil să vorbească limba română şi discriminează elevii proveniţi din rîndul populaţiei majoritare".
Contactat de Inpolitics, Valer Marian a precizat că informaţiile conţinute în Declaraţia sa Politică nu sînt bulevardiere, ci obţinute pe baza unor investigaţii serioase: "Sînt jurist de profesie, am formaţie de procuror, nu îmi permit să mă joc cu astfel de lucruri, e vorba de informaţii verificate, unele dintre ele fiind puse la dispoziţia mea chiar de către colegi de partid ai celor în cauză.
Drama este că eu m-am ocupat doar de oamenii PDL din zona Aradului, dar am informaţii că în alte zone ale ţării sînt cazuri încă şi mai spectaculoase". Reamintim că informaţii similare s-au vehiculat în presă şi în legătură cu alte nume marcante ale PDL, precum deputatul Costică Canacheu, preşedinte al Comisiei de Apărare a Camerei Deputaţilor, care are doar liceul şi a fost electrician, ori Monica Ridzi, cunoscută ca fostă dansatoare prin cluburile de noapte hunedorene.
Însăşi fiica preşedintelui, Elena Băsescu, a stîrnit controverse, după ce s-a dovedit că presupusa diplomă a unei universităţi americane era, de fapt, o simplă adeverinţă, un stagiu de cîteva săptămîni.
BOGDAN TIBERIU IACOB
Copyright Tricolorul
2 comments:
Cei de sus s-au inconjurat de unii mai incompetenti decat ei, ca sa poata sa faca ce vor!! Asa-i aproape in toata Romania, in functii oameni cu doua trei facultati facute la distanta, care sfideaza cu "desteptaciunea" lor.
ULTIMA SOLUTIE INCA O REVOLUTIE!
Post a Comment